IRAK-între iad si rai, între Mahomed şi Iisus

 

Irak, locul raiului de altădată

       Străbătută de cele două mari rîuri, Tigru şi Eufrat, Irakul este locul în care Dumnezeu a aşezat pentru prima dată pe om. Acolo a fost raiul pământesc, un loc fără durere şi plâns, cu un pământ fără buruieni şi fără spini. Totul era o grădină perfectă, de o frumuseţe neştirbită, bogată în aur şi pietre preţioase, plină de pomi roditori. Omul era într-o legătură perfectă cu Dumnezeu, atâta timp cât nu a cunoscut păcatul, rolul lui fiind de a lucra şi a păzi grădina Edenului. Din ziua în care omul a păcătut prin neascultare de Dumnezeu, raiul lui a pierit, Satan s-a instaurat ca domn al pământului, în lume a venit necazul, ura şi războaiele, pământul a devenit sterp, plin de “spini şi pălămidă”.

O lume a durerii neîntrerupte

            Orientul Mijlociu, locul raiului, locul celor mai vechi civilizaţii de pe Pământ a intrat în cursa pentru supraveţuire. În locul vieţii veşnice din lumea perfectă, creată de Dumnezeu, Satan a adus boala, bătrâneţea şi moartea într-o lume crudă, egoistă şi nemiloasă. Omul a învăţat să supraveţuiască pe cheltuiala celuilalt. Civilizaţii noi au supraveţuit înghiţind pe cele vechi. De la facerea lumii multe nu s-au schimbat în Orient şi în Irak.

În zona rurală oamenii mai locuiesc în corturi. “Cînd am privit aceste corturi, imagini biblice mi-au revenit în minte. Cu ochii minţii îl vedeam pe Avraam la uşa cortului şi pe Sara ascunsă după draperii” spunea in urmă cu 2-3 ani o prietenă care a stat în Irak vreo trei luni.

Pe planeta Pământ omul a acumulat cunoştinţe, a devenit creativ, inventând maşinile, telecomunicaţiile, descoperind electricitatea, şi aşa mai departe, deoarece are un geniu creator venit de la Tatăl Ceresc, Creatorul. De toate acestea beneficiază şi Orientul Mijlociu. Dar pretutindeni caracterul omului nu a evoluat. Dimpotrivă caracterul omului se strică, după cum se strică natura, se poluează mările, se rarefiază stratul de ozon, se epuizează rezervele de petrol, se strică clima, înainteză deşertul. Ca martor a începutului şi sfârşitului în Irak nu s-au schimbat prea multe în 6.000 de ani. Biblia spune că în Orient a început totul. Ea mai spune că în Orient, anume în Valea Armaghedon se va sfârşi totul. În urmă cu câteva decenii scepticii, necredincioşii ar fi spus că acestea sunt basme. De ce Orinetul Mijlociu să fie locul cu cea mai mare semnificaţie de pe Pământ? Şi totuşi de la miraculoasa reînfiinţare a statului Israel (după profeţia biblică), Orientul Mijlociu este în centrul atenţiei opiniei publice mondiale. Iar în ultimul deceniu nu este zi în care să nu auzim la ştiri despre căteva ţări din Orient: Israelul, Iran, Irakul, Kuveit, Arabia Saudită . Prezenţa providenţială în aceste zone a aproximativ 80% din rezervele mondiale de petrol explică de ce Biblia a făcut din Orientul Mijlociu centrul atenţiei lumii pentru profeţiile din zilele din urmă. În epoca actuală petrolul exte o armă politică extrem de  puternică.

Raiul pierdut poate fi regăsit

                Orinetul Mijlociu, locul creaţiei a avut de la căderea omului în păcat cea mai frământată istorie. Omul a rămas cu un dor, cu un gol în suflet după Dumnezeu, deşi aparţinea de drept lui Satan, prin păcat. Deşi ”pornirile lui sunt îndreptate numai spre rău”, Dumnezeu a făcut un plan de răscumpărare pentru om. La început şi-a ales un popor al Lui, pe Avraam şi urmaşi lui. Avraam a fost chemat să iasă din locul în care trăia şi să plece într-o ţară arătată de Domnul. Dumnezeu a dat acestui popor legi drepte. Dar datorită păcatului care lucra în fiecare om aceste legi nu au putut fi ţinute. Omul era prea slab în lupta lui cu Deavolul. Dar planul de răscumpărare a lui Dumnezeu a avut în vedere un Mântuitor, pe Iisus, care a venit să ia asupra lui păcatul lumii şi să ne mântuiască prin credinţă. Iisus a fost singurul care biruit pe cel rău, ducând o viaţă fără de păcat. Iisus aduce omului pacea, eliberarea din robia păcatului, acea religie născută din iubire care oferă libertate fiecărei fiinţe umane, cheamând la o cunoaştere personală a Creatorului prin meditaţie, rugăciune şi studierea Scripturii.

Mahomed sau Iisus?

                 La 500 de ani după Hristos Mântuitorul, în ţările arabe existau comunităţi creştine, alături de multe alte grupări care practicau închinarea la idoli. Îngustă era calea şi puţini erau cei care îl cunoşteau pe Isus şi largă era calea şi mulţi erau cei care trăiau în întuneric şi păcat. Orientul Mijlociu a cunoscut legile lui Dumnezeu date prin Moise şi nu le-a putut ţine, a respins planul de răscumpărare prin Iisus. Şi atunci Satan marele falsificator a făcut şi el un plan de oprimare definitivă a omului. L-a ales pe Mahomed un muritor de rând, bolnăvicios în tinereţe, dar cu mari ambiţii personale. “ o sete de răzbunare, de o insistenţă sălbatică pe răzbunare şi o mare cruzime în pricinuirea sau permiterea măcelăririi pe scară mare a duşmanilor săi sau a acelora de a căror avere avea nevoie pentru urmaşi săi” (The New Schaff-Herzog Encyclopedia of relogious Knowledge, Vol 7, p.438); “ În acelaşi timp, el a fost probabil, mai mult sau mai puţin în întreaga lui carieră, victima unei anumite cantităţi de autoînşelare. Supus încă din copilărie unor leşinuri trecătoare, născut – potrivit tradiţiei – dintr-o mamă extrem de nervoasă şi iritabilă, era deosebit de predispus la halucinaţii înfiorătoare, lugubre şi fantastice, precum şi la treceri de la excitaţie la depresie, care i-au câştigat în ochii compatrioţilor săi ignoranţi renumele de inspirat” (Rodwell, Koran, p. 14)  La început el s-a căsătorit din interes cu o văduvă bătrână şi bogată, apoi şi-a propus să devină un profet care să-l concureze pe Iisus. Luând sabia în mână, folosind intriga şi ucigând mii şi zeci de mii de împotrivitori el a reuşit să înstaureze dictatura islamică. Este o dictatură religioasă care durează de un mileniu şi jumătate, care împrăştie teroare, care nu lasă libertate de alegere şi de gândire, care exclude femeia de la mântuire, care spune în cartea ei de căpâtâi Coranul “ucideţi pe creştini şi pe evrei oriunde îi întâlniţi”.(Sura 5:51; 9:29) Religia iubirii Lui Iisus nu are nimic a face cu religia lui Mahomed. Şi totuşi marii lideri ai lumii vor să instaureze o “religie mondială oficială”. Este un semn al decadenţei vremurilor pe care le trăim, un semn  că  lumea se îndreaptă spre destinul ei apocaliptic.

            Îndepărtarea de Dumnezeu, de legilor lui Moise, respingerea răscumpărării prin Iisus a făcut posibil islamismismul. La ce va duce oare îndepărtarea de Dumnezeu  a unei societăţi în care decăderea morală, corupţia, avortul, homosexualitatea, drogurile, crima arată că lumea  nu-L cunoaşte pe Iisus şi trăieşte ca şi cum Dumnezeu nu ar exista?

.                                                Maria Goron

 

18 thoughts on “IRAK-între iad si rai, între Mahomed şi Iisus

 1. Un dumnezeu care-si “omoara” propria-i creatie , adica omul, este un dumnezeu criminal
  Potopul biblic este singurul “holocaust” neinventat dar mediatizat de scrierile sfinte!
  Impartirea oamenilor intre “fii alesi” si “ceilalti” sunt dovada a ingustimii de judecata si a urii viscerale a celor care au inventat “creatorul suprem” .

  Sacrificand pe “ceilalti” prentru asi apara “fii iubiti” de “judecata dreapta” ne dezvaluie cat de nedivin este “inventatul divin ”

  Ati sacrifica propriul tau fiu, pe Isus, pentru salvarea “fiilor iubiti” este o alta dovada de rautate a celui care se zice ca a creeat lumea!

  Nu ar fi mai bine daca “ne-am trezi” si am opri imbecilizarea popoarelor cu ajutorul religiilor?

  Virgil Ciuca

  Like

  • Draga Virgil, “ingustimea de minte”, fara probleme, ti-o poti asuma tu. Pana nu demult o categorie larga de oameni promovau ideile tale, sti la cine ma refer si ar trebui sa sti si despre “maretul” lor orizont.

   Dumnezeu este tot, dar absolut tot ce pot sa am. Singurul reper intr-o existenta ce devine altfel absurda. Fara El singura opriune “rezonabila” ar fi sa-mi fac o gaura in cap, nu conteaza cu ce.

   Departe de mine acest gand, atata timp cat ma scald in razele Lui de lumina si speranta, cand fiecare zi ma aduce tot mai aproape de El. Abia astept sa vina Craciunul. De fapt, astept fiecare zi in speranta.

   O zi buna!

   Like

  • Virgil, dacă tu ai citit despre potop în Bibile, ştii şi care a fost motivul potopului, şi stii că Dumnezeu a dat 100 de ani oamenilor să se se intoarcă de la faptele lor rele.

   Dumnezeu este încet la mînie şi bogat în bunătate, dar El este drept, şi de aceea nu poate socoti pe cel vinovat ca fiind nevinovat. Şi El şi-a sacrificat fiul pentru ca oameni păcătoşi ca mine şi ca tine să poată fi iertaţi. Unde vezi tu răutate în asta?

   Tu vad ca ai vrea un Dumnezeu nedrept, care nu judecă pe nimeni orice ar face, atunci ai fi mulţumit.

   Like

  • Hallo nea Ciuca (Maciuca). Parca ai vorbi din Karl Marx si Karl Kautzky. Stii ceva ? Fii asa de amabil si mai lasa-ne matale cu ateismele acestea. Iubirea adevarata nu este “idolatra” si fara sentimetul justitiei si a responsabilitatii. Dumnezeu nu l-a facut pe om si creatia( vazuta si nevazuta) ca s-o idolatrizeze.Ce ai vrea sa zica Dumnezeu : “Faceti ce voiti ! Eu si asa va “iubesc” si puteti sa atuncati tot cosmosul in aer, sau sa va omorati si sa va mancati intre voi. Fara Legi fara Morala ! E ok Baietii mei si fatitele mele ?”
   Cam asa ceva ti-ai dori matale sa fie un astfel, de dumnezeu ? Fara sa-l intereseze ceva despre: morala, justitie, sau desavarsire.

   Like

 2. Interesant ca subiectul se termina cu o intrebare ;” Îndepărtarea de Dumnezeu, de legilor lui Moise, respingerea răscumpărării prin Iisus a făcut posibil islamismismul. La ce va duce oare îndepărtarea de Dumnezeu a unei societăţi în care decăderea morală, corupţia, avortul, homosexualitatea, drogurile, crima arată că lumea nu-L cunoaşte pe Iisus şi trăieşte ca şi cum Dumnezeu nu ar exista?”Raspunsul sincer si pe care nu dorim sa i-l ACCEPTAM este acesta catastrofal pe care i-l vedem si nu dorim sa-l acceptam !!!Unii il percep si de aceea percep mesajul psalmisului din paslmul unu!!!cugeta zi si noapte la Legea Divina si ishi gasesc placere in Ea si ei percep mesajul expus de apostolul Pavel din 1 corinteni 8 in care ;Ce este scris?Sa citim:”5Căci chiar dacă ar fi aşa numiţi ,,dumnezei“, fie în cer, fie pe pămînt (cum şi sînt în adevăr mulţi ,,dumnezei“ şi mulţi ,,domni“),

  6totuş pentru noi nu este decît un singur Dumnezeu: Tatăl, dela care vin toate lucrurile şi pentru care trăim şi noi, şi un singur Domn: Isus Hristos, prin care sînt toate lucrurile şi prin El şi noi.

  7Dar nu toţi au cunoştinţa aceasta.”
  Deci detinem raspunsul corect?Si daca am ajuns sa i-l cunoastem cum ajungem sa beneficiem ?Ce trebuie sa intelegem?Pentru cine traim? Si cu-i ne dedicam si dorim sa slujim?

  Like

 3. Virgil, sper ca mai esti atent la raspunsuri. Nu stiu daca ar trebui sa arunci chiar totul in carca lui Dumnezeu, pentru ca sincer, deobicei el nu isi omoara creatia, ci noi ne omaram intre noi. Spre exemplu, am intalnit de multe ori intrebarea: Daca Dumnezeu e bun de ce mor atatia oameni de foame? Poi am sa pun si eu intrebarea, de ce e Dumnezeu de vina? E de vina Dumnezeu ca noi nu ne mai oprim din furat, iar altii suporta consecintele faptelor noastre. Trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru faptele noastre si sa nu mai punem in carca lui Dumnezeu toate lucrurile. Cat despre potop, lasa-ma sa iti raspund printr-o intrebare. Cum ti s-ar parea daca la judecatorie, atunci cand o femeie si criminalul copilului ei se afiseaza, judecatorul ii spune criminalului: Sunt sigur acum ca esti vinovat, dar pentru ca sunt un judecator foarte bun, te eliberez si chiar daca vei mai face, iti promit ca ma voi purta cu aceeasi bunatate? Iubirea, nu inseamna nedreptate. Sunt sigur ca tu, daca maine ai fi presedinte si intradevar ai dori ca Romania sa fie o tara prospera, ai face orice sa ii pedepsesti pe cei care fac de ras tara asta. Dumnezeu care este sfant, tocmai pentru ca este dragoste, va ura ceea ce nu e sfant. Eu pentru ca iubesc copii, tocmai pentru asta urasc avorturile. Lista asta continua si daca te uiti in viata ta. 😀

  Like

 4. In subiect apare un subtitlu interesant;”Mahomed sau Iisus?”
  Cei care sint interesati de raspunsul intrebarii studiaza si mediteaza asupra scrierilor care expun atit viata lui Mahomed si viata domnului Isus Hristos si niciodata nu vor forma un grup prin care sa declare ce este scris;”Şi totuşi marii lideri ai lumii vor să instaureze o “religie mondială oficială”.Marii Lideri ai lumii intradevar formeaza corporatiuni ce tind spre globalizare si vedem rezultatul ,iar o organizatie unica pentru parte de inchinare chiar daca o sa formeze si o sa stige ;Pace,Pace ,de fapt ce expune si ce profetii aduc la implinire?Domnul Isus a primit Imparatia din partea Tatalui ceresc si de chind s-a nascut a fost cunoscut cu putere de Imparat si acest lucru este afirmat de Magii din rasarit(Matei 2 ;”,,Unde este Împăratul de curînd născut al Iudeilor? Fiindcă I-am văzut steaua în Răsărit, şi am venit să ne închinăm Lui.“Si vedem ca acest lucru a adus o mare tulburare si ea astfel a fost descrisa;”3Cînd a auzit împăratul Irod acest lucru, s’a turburat mult; şi tot Ierusalimul s’a turburat împreună cu el.

  4A adunat pe toţi preoţii cei mai de seamă şi pe cărturarii norodului, şi a căutat să afle dela ei unde trebuia să Se nască Hristosul.

  5,,În Betleemul din Iudea“, i-au răspuns ei, ,,căci iată ce a fost scris prin proorocul:

  6,Şi tu, Betleeme, ţara lui Iuda, nu eşti nici de cum cea mai neînsemnată dintre căpeteniile lui Iuda; căci din tine va ieşi o Căpetenie, care va fi Păstorul poporului Meu Israel.“Dar doresc ca aceste lucruri sa fie intelese?Isus vedem ca a fost inviat si cu adevarat a venit sa faca voia tatalui Ceresc,insa Mahomed a inviat?Si ce mesaj expune in comparatie cu domnul Isus ?Si de fapt implineste vre un rol important in planul divin?Este vre o profetiie cu privire la el?Si implinirea sa fie in puterea DUHULUI SFINT? Dar cu privire la domnul Isus ? Si totushi vedem ca accentul pe scrierile lui Mahomed,ale altor persoane se pune un mare accent ,interes ,chiar se cheltuiesc bani grei pentru reproducerea si distribuirea lor ,iar interesul pentru domnul Isus Hristos care a venit sa ne rascumpere din pacat ,sa ne dea un exemplu in viata de zi cu zi de traire si de putere de intelepciune,vindecare si de mijlocire intre noi si tatal ;chit interes este?Si de ce oare?De ce omenirea mereu se indreapta spre istorisiri ,filozofii care ghidila urechile si prea putini ajung sa fie interesati de cuvintul lui DUMNEZEU ,CARE DE FAPT PRIN SFINTELE SCRIPTURI ;CE DEZVALUIE? Sa citim;16Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire,

  17pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.”DE CE MESAJUL ESTE IGNORAT SI NEGLIJAT?DE CE CREDEM CA VIOLENTELE ,PROBLEMELE SI RAZBOAIELE PE CARE LE VEDEM SINT MAI IMPORTANTE SI DE UN INTERES PROVOCATOR?Stiintific ,filozofic ,politic si spiritual putem sa raspundem si sa gasim prin raspunsuri ;ADEVARUL SI CAUZA ACESTORA?Si de ce este mai greu sa se traiasca in pace,unitate,colaborare si dragoste neprefacuta?

  Like

 5. La ce va duce oare îndepărtarea de Dumnezeu – a omului aflat în care decădere morală, corupţie, practicare a crimei si avortului, a homosexualitatii, utilizarea de droguri ?

  Greseala omului, marea eroare, e aceea ca (nu-L cunoaşte pe Iisus care a coborat sa ne aduca de Sus ce ne lipsea, aici jos), trăieşte ca şi cum Dumnezeu nu ar exista.
  Greseala mare e aceea ca nu tine cont de Creatorul lui)
  Omul, ca si creat, nu poate cuprinde si intelege usor si complet care-i scopul , pentru ce a fost creat.
  Eliminand aceste ingrediente din viata sa, omul rataceste, nu se regaseste, nu se poate intelege nici pe el, nici pe Dumnezeu.

  Like

  • Cred ca aceasta este cea mai mare greşeală a omului, că trăieşte ca şi cum Dumnezeu nu ar exista. Deşi nu există un tablou mai înfricoşător decât acela că nu avem nimic, nici un Dumnezeu deasupra noastră. Că omul este la cheremul altui om, a omului care s-a dovedit în stare de atâtea atrocităţi la adresa aproapelui său. Ce liniştitor este pe de altă parte faptul că noi, spre deosebire de alte religii noi Îl avem pe Isus, un Dumnezeu al iubirii.

   Like

 6. Pentru domnul Virgil Ciuca

  Daţi câteva definiţii interesante dar … NEFONDATE.

  1. AFIRMAŢIE: „Un Dumnezeu care-şi omoară propria-i creaţie, adică omul, este un Dumnezeu criminal”.

  RĂSPUNS: Îl găsim pe Dumnezeu în cartea Facerea, cum crează primul om şi îi dă viaţă – viaţă, nu moarte (Gen. 2:7). Apoi, îl găsim pe Domnul Isus, nu condamnând la moarte anumiţi oameni, opozanţi, duşmani – deşi putea să o facă – ci inviind oameni(Ioan 11:37-45; Luca 8:49-56; Luca 7:11-16). Nu ştiu exact de unde a-ţi despris această idee, poate din faptul că oamenii se nasc şi apoi mor, sau poate din vreo slujbă de înmormântare, unde nu de puţine ori se afirmă în mod eronat că „aşa a vrut Dumnezeu”. Oricum această credinţă şi afirmaţie, că Dumnezeu omoară, este veche (Ioan 11:37; 1 Sam 2:6). Parţial este adevărată, parţial este falsă, depinde de contextul folosit. Este adevărată atunci când Dumnezeu decide să judece pe cineva pentru faptele lui rele, şi îl şi pedepseşte (Gen. 38:7); şi este falsă atunci când cineva, de exemplu, se îmbată, conduce maşina, produce un accident şi moare, sau omoară pe alţii. (Nu a vrut Dumnezeu ca cineva să se îmbete, asta-i clar). E important de citit Mat.10:28, unde Mântuitorul vorbeşte de „cei ce ucid trupul dar care nu pot ucide sufletul”. Cu privire la faptul că ne naştem şi apoi murim, Dumnezeu nu-şi distruge creaţia, ea se distruge prin păcat (Rom. 5:12). (E bine de citit Romani capitolul 5 în întregime pentru mai multă înţelegere).

  2. AFIRMAŢIE: „Potopul biblic este singurul holocaust neinventat, dar mediatizat de scrierile sfinte”.

  RĂSPUNS: Potopul biblic nu este „holocaust”. Conform DEX, holocaust este: (1)distrugere completă, soldată cu victime în mare număr, în deosebi prin ardere; (2)asasinare în masă a populaţiei. (Am folosit două definiţii generale date de DEX). În holocaust, distrugerea populaţiei este determinată de ambiţii personale, politice, rasiale, etc., pe când potopul a fost determinat de starea de răutate în care ajunse omenirea (Gen. 6:13). În holocaust nu se pun condiţii, eşti omorât pur şi simplu. (Martirilor li se dădea o şansă ca să nu fie omorâţi; puteau renunţa la credinţă). Oamenilor din timpul lui Noe, l-i s-a propovăduit pocăinţa zeci de ani, şi abia după aceea a venit potopul, ca pedeapsă pentru răutatea lor. Mediatizarea în scrierile sfinte are rolul de a avertiza pe cei ce cred că nu va exista o judecată dreaptă, şi că îşi pot trăi viaţa aşa cum vor ei.

  3. AFIRMAŢIE: „Împărţirea oamenilor între fii aleşi şi ceilalţi, sunt (corect, este; n.a.) dovadă a îngustimii de judecată şi a urii viscerale a celor care au inventat creatorul suprem”.

  RĂSPUNS: Împărţirea oamenilor nu a fost făcută de inventatorii „creatorului suprem”. Ar fi bine să citeşti Biblia, ca să găseşti şi criteriile care determină aceste împărţiri. Până atunci îţi recomand de citit din Ioan 1:11-13, unde vei găsi un criteriu de împărţire a oamenilor datorită deciziilor lor. (Oamenii sunt împărţiţi după diverse criterii, amintesc aici criteriul profesional: medici – muncitori. E decizia omului ce vrea să devină când va fi mare; sau din ce partid politic vrea să facă parte).

  4. AFIRMAŢIE: „Sacrificând pe ceilalţi pentru aşi apăra fii iubiţi de judecata dreaptă, ne dezvăluie cât de nedivin este inventatul divin”.

  RĂSPUNS: Nu înţeleg această afirmaţie. Pe cine a sacrificat Dumnezeu în afară de Domnul Isus Hristos, pentru protejarea „fiilor iubiţi”?

  5. AFIRMAŢIE: „A-ţi sacrifica propriul tău fiu, pe Isus, pentru salvarea fiilor iubiţi este o dovadă de răutate a celui care se zice că a creat lumea”.

  RĂSPUNS: Voinţa Tatălui era salvarea „fiilor iubiţi”. Însă pentru realizarea acestui lucru era nevoie de un mijloc pentru salvare. Nu s-a găsit nimeni vrednic nici în cer nici pe pământ pentru realizarea acestui lucru. Fiul, singurul vrednic, a luat decizia de a face El răscumpărare pentru omenirea păcătoasă. Trimiterea şi sacrificarea Fiului s-a făcut după ce Acesta, în prealabil, s-a oferit de bunăvoie. Tatăl nu l-a forţat pe Fiu să se ducă; Fiul a avut iniţiativa (Evrei 10:7).

  6. AFIRMAŢIE: „Nu ar fi mai bine dacă ne-am trezi şi am opri imbecilizarea popoarelor cu ajutorul religiilor”?

  RĂSPUNS: Ar fi bine dacă ne-am trezi! Dar din nefericire mulţi încă dorm în neştiinţă şi incultură, şi asta din cauză că nu citesc Biblia. Ideea de imbecilizare a popoarelor cu religie, este prea asemănătoare cu idea marxistă, unde se spune că „religia este opiumul popoarelor”. Nu vreau să vorbesc despre religii, ci despre credinţa adevărată izvorâtă din „scrierile sfinte”. Religia are rolul de a oferi individului, cadrul necesar pentru manifestarea credinţei lui. Uneori, religia, îşi depăşeşte rolul; şi asta e drept. Dar niciodată, un om, nu va deveni imbecil, prin citirea unei cărţi. De aceea, îţi recomand să începi citirea şi practicarea Bibliei, şi te asigur că nu vei deveni imbecil (om slab de minte, cu capacităţi mintale foarte reduse; conf. DEX).

  Like

 7. Pingback: Raspuns « Zah

 8. Ma doare profund raspunsurile pline de venin si imbecilitate date lui Virgil Ciuca. Desi trebuia sa dati un raspuns Mariei Goron nu ati facut-o. De ce? Pentru ca simtiti in adincul vostru ca are dreptate insa voi nu sinteti de acea calitate si caracter incat sa analizati cu dreptate, adevar si discernamant ce de fapt a vrut sa spuna. (Virgil ,daca citesti, sa stii ca inteligenta nu se vede din raspunsurile date ci din intrebarile puse. Stiu ca doare comportamentul lor insa mai durerosa este ingustimea intelegerilor).Sint sigur ca acest Virgil Ciuca nu este ateu si nici satan asa cum “iluminatul”lasacu invoaca. Pentru el (lascau)am intelegere, el isi apara institutia care l-a educat, format si propulsat si acum il hraneste,insa voi trepadusi marunti de ce nu stati sa dezbateti si sa analizati ce de fapt a spus. Sint convins ca este un credincius in Dumnezeu insa nu in Dumnezeul inventat de marunti oameni pamantesti. Conclusiile trase de el, voi de mult trebuia sa le trageti, insa nu aveti caracterul si curajul necesar. Voi sinteti cu siguranta acei fricosi din Apocalipsa care nu vor intra in imparatie. Cititi si judecati. Cit despre religii are perfecta dreptate, nu fac altceva decat divizeaza; tarile, comunitatile, oamenii. Priviti crestinismul cu pleiada de secte si grupari religioase si cruzimile de-a lungul istoriei; razboie, cruciade, inchizitii, ucideri, etc. Musulmanii sint inca foarte mici comparat cu noi crestinii, trebuie sa mai treaca secole ca sa se poata mandri cu fapte ca ale crestinilor. Pling si iarasi pling pentru acest marunt om pamantesc care se crede atat de important si mandru de el. Ma doare imbecilitatea celor printre care am crescut, am trait si inca traiesc si i-am numit frati si inca ii mai numesc. Cei care se cred a lui Dumnezeu si binecuvintati de el, cei care se cred inauntru si cu nerusinare isi perimit sa numeasca pe alti “cei de afara”doar pentru ca nu sint din secta sau nu impartasesc aceasi nimicnicie. Acesti oameni plini de ei insusi au de fapt singura credinta “credinta in ei insusi”. Voi credeti in voi si numai in voi , nu va indoiti citusi de putin de ratiunea si intelegerea voastra. Daca nu este cum voi vreti, jigniti, insultati si daca este nevoie va segregati, intemeiati o secta, o alta grupare unde sa va puteti balaci in marunta voastra intelegere de care sinteti atat de mandri. Va folositi de Biblie ca de un baston, acolo unde voi nu mai puteti va sustineti cu vereste memorate si interpretate in marunta voastra intelegere. Daca maine ar veni iarasi Isus voi l-ati rastigni iarasi. Voi nu santeti interesati de adevar, nu sinteti cautatori de adevar. Cei care l-au rastignit pe Isus au fost ca voi. Au avut nerusinarea sa creada ca un Fiu de Dumnezeu este asa cum ei cred si ca acel Fiu de Dumnezeu trebuie sa fie asa cum ei cred si daca nu este asa cum ei cred el nu este Fiul lui Dumnezeu. Eliberati-va din marea eroare in care traiti. Dumnezeul in care credeti nu poate exista. Ingustimea si credinta in voi,doar, a putut inventa un Dumnezeu asa cum voi IL prezentati. Dumnezeu nu cunoaste raul, in existenta Sa Dumnezaiasca totul este perfect, nu este nimic de indreptat sau de pedepsit. Raul se afla la extrema opusa unde nu mai domneste puterea radiatiei Sale Sfinte, ci puterea intunericului prin marunti oameni pamantesti. Dumnezeu nu pedepseste si nu poate pedepsi, El nu distruge si nu poate distruge. Intelegeti asta, distrugerea apartine raului, pedeapsa apartine raului. Aceste adjective sint notiuni straine Lui. El a creat totul perfect, El nu poate distruge creatiunea Sa, perfectiunea Lui nu permite acest lucru. Tot ce se atribuie lui Dumnezeu, ca distrugere, pedeapsa, razboaie, razbunari sint doar intelegeri eronate. Voi calcati cea mai importanta lege, prima lege data de Moise care spune sa nu iti faci chip cioplit. Oameni marunti si plini de voi insiva, aceasta lege nu se refera la chipuri din lemn si piatra ci se refera la chipurile cioplite in sufletul vostru. Pentru voi cel mai important lucru ar trebui sa fie credinta in Dumnezeul adevarat si nu credinta intr-un Dumnezeu inventat. Si mai invatati un lucru (desi stiu ca este imposibil) Dumnezeu nu poate fi cunoscut prin biblie. Cei care faca aceasta, nu sint altceva decat fariseii acestui veac. Biblia arata foarte clar; credinta celor multi a fost totdeauna gresit, iar indivizi singulari a trebuit sa se lupte cu aceasta multime gresita, nu s-a schimbat nimic si astazi este tot asa.Dumnezeul vostru nu exista, este o inventie trista, marunta si nefolositoare. Priviti la credinta voastra si vedeti ca nu aduce nimic bun. Ce realizeaza, bisericile prin vorbaria inutila, umilinta prefacuta, manipularile fatarnice de tot felul? Prin predicile, de acelasi fel si la nesfarsit, prin interpretarile si rastalmacirile bibliei in toate felurile posibile. Voi nu vedeti ca nu sint doi pastori sa creada la fel si sa va predice la fel? Nu va spune asta marea eroare in credinta voastra?. Nu vedeti ca ceea ce vi s-a propovaduit nu s-a implinit si ca totul nu este decat o afacere omeneasca? Durerile, bolile, neimplinirile, neajunsurile, etc. sint in cei care se numesc poporul lui Dumnezeu la fel cum sint si in cei care voi cu nerusinare ii numiti pacatosi desi biblia nu va permite. Nu va da aceasta de gandit? Nu va spune asta ca credinta voastra este eronata? Nu va spune asta ca voi nu sinteti astfel decat ei? Aceasta ar trebuie sa va spuna ca de fapt voi sinteti aceia care mandri de voi insiva veti spune: noi am propovaduit, prorocit, rugat, zbierat, cantat etc. insa raspunsul va fi pe masura mandriei si stupiditati voastre: plecati de la mine netrebnicilor, ati lucrat nedreptatea.

  Like

  • Ma doare durerea dvs. La fel si deruta dvs. Argumentati cu instrumentul pe care il conteststi. Ar fi bine sa va hotarati: daca respingeti Biblia (si inca in ce hal!), atunci trebuie sa respingeti si argumentatia cu Biblia, de care este plin textul dvs.

   Pentru ca sunteti atat de sus incat tot ce spun altii sunt “imbecilitati”, ar trebui sa va permita sa fiti ingaduitor. Toti vrem sa traim, la nivelul nostru, la limita intelegerii noastre. Si daca respectam aceste limite, suntem “in adevar”.

   In amalgamul de idei, ati spus si lucruri adevarate, ce sunt rusinea crestinilor. Dar ati si comis intentionat “erori”.
   Crestinismul, pe langa razboaiele purtate in numele lui (nu in spiritul lui), a faurit lumea moderna, a infratit oamenii (singura forta care a abolit sclavia), a dus la emanciparea femeii… Prin spiritul protestant al muncii, azi umblam in masini iar noi doi putem comunica etc.

   Pari unul ranit de “frati tai”. Ti-ar face bine sa nu acuzi ci mai degraba sa intelegi si mai ales sa nu generalizezi.

   Like

 9. Cer scuze celor are au comentat “interventia ” mea privind diviniatea si apoi nu am mai participat la dezbateri!

  Am tacut pentru ca nu am avut certitudinea ca nu am fost cenzurat, stiu ca de lacteva site-uri pe care eram in trecut destul de activ primesc informatii dar nu pot sa si comentez iar atunci cand comentez se asterne “tacere” este cazul si cu “free press” si cu “Reintregirea Romaniei”…Comentariile la aceasta stare de lucruri nu se cade sa fac dar le stiti de la Aostolul Pavel care a zis “cine nu-i cu noui este impotriva noastra” , slogan preluat si de adeptii comunismului , se stie inventat tot de cei care au scrsi Biblia cu Noul si Vechiul Testament, si desigur si de imperialismul american! Cred ca va amintiti vorbele lui Bush jr cand a atacat Iraqul..a zis exact precum Apostolul Pavel si Tovarasul Stalin…

  Ateismul a existat inainte de comunism asa ca acuzatia ca am preluat sloganele unui sistem totalitar sunt fara merit! sistemele totalitare exista si in societatea capitalista nu numai in asa zisa societate comunista…care in parte copiaza forma de organizare si ideologia “cooperativelor” iudaice cunoscute sub numele de “chibutzuri”…de aici si originea comuna a Bibliei si Capitalului..

  Craciun fericit..ma refer la traditii
  si La multi ani

  Virgil Ciuca

  Like

  • Domnule Virgil Ciuca, nu am nimic cu religia dvs atee. Sa va fie de bine. Daca sunteti, totusi, ultimul si cel mai mare savant, atunci puteti incerca sa ma convingeti pt ca penultimul nu a reusit sa convinga pe nici unul care il intalnise deja pe Dumnezeu. Nici eu nu-mi propun sa va conving. Va pot spune, cel mult, beneficiile credintei mele (fie si false pt dvs).

   Sa spui cuiva de Craciun “Traditii fericite”, este mortal de penibil. Nu ati facut altceva decat sa demonstrati lipsa de orizont a vietii pe care o traiti. Nevoia de imprumut din locul in care viata exista. Va plang de mila dar numai cu jumatate fiinta pentru ca stiu ca sunteti tintuit in aceasta robie numai de propriul orgoliu.
   Asumati-va stoic absurdul vietii ce decurge din ateism si nu-l mai spuneti la nimeni. Lasti-i sa vorbeasca pe cei ce o fac in favoarea vietii. Nu ca v-as interzice dar asa este normal.

   Stiu, nu comunisti au “inventat” ateismul. Era doar previzibil sa ajunga aici. Tot pe motiv de ingustime a mintii.

   Daca in final veti fi cenzurat, sa nu va mirati. Un ateu nu poate fi decat plictisitor: poezia inceteaza; arta ,in general, se stinge; viata nu mai are loc.

   Like

 10. Intr-adevar, Dumnezeu exista indiferent de opiniile noastre. Noi sintem limitati, avem un sfarsit de care ne este frica. Este clara diferenta intre religie si credinta care da viata. In Biblie sint cateva personaje care asteptau in secret mantuirea oamenilor. Ei nu apartineau elitelor religiilor. Imi place ce a spus Domnul Isus despre unul care nu mergea cu ei:
  Luca 9:49 -50 Ioan a luat cuvântul şi a zis: „Învăţătorule, noi am văzut pe un om scoţînd draci în Numele tău; şi l-am oprit, pentru că nu merge după noi.”
   „Nu-l opriţi” i-a răspuns Isus „fiindcă cine nu este împotriva voastră, este pentru voi.”

  Geo si Virgil au dreptate intr-un sens: au surprins atitudinea de superioritate a unora care se cred alesi de Dumnezeu. Totusi punctele noastre de reper nu trebuie sa fie esecul altora in a-L sluji pe Dumnezeu. Daca altii au degenerat intr-o religie, si au comis atrocitati in numele lui Dumnezeu, pe mine nu ma determina sa ma lepad de Dumnezeu, ci din contra ma ambitioneaza sa fiu un ucenic desavarsit. De aceea aici ma separ de cei doi.
  Uitati-va la raspunsurile date de catre cei ce-si zic urmasii lui Hristos: adevar fara dragoste! Cata diferenta intre vorbele lor si atitudinea Domnului Isus care tacea cand era acuzat si huiduit, a sfarsit rastignit de oamenii religiei, care de dragul religiei au sacrificat totul, mai putin eul lor.

  Like

 11. Daca sunteti radicali veti intalni radicali. Iata mai multe fraze care arata multa nestiinta si incultura spirituala : “Religia iubirii Lui Iisus nu are nimic a face cu religia lui Mahomed.”
  Cititi si voi Coranul inainte de a va asuma astfel de pareri…
  Mohamed lauda si Biblia si Tora si se revendica a fi un profet din linia marilor profeti ai vechiului testament.
  Si cei mai multi adepti ai lui Mahomed ai acelor timpuri nu erau nici crestini si nici evrei , astfel ca finalul este iarasi eronat.
  De altfel crestinii sunt repetenti la relatia cu celelalte religii, la cunaosterea, intelegerea si integrarea lor, oricare ar fi ele.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.