Acalmie aparentă! Satan lucrează prin politică şi ierarhii religioase!

Acalmie aparentă. Satan lucrează prin politică şi prin ierarhii religioase!

Am terminat de citit o carte „Fericita mea robie” de Szilagyi Sandor, preot reformat închis de comunişti  pentru 20 ani (a fost eliberat totuşi după 6 ani). Am întâlnit în această carte un om sfânt, care şi-a dus crucea dureroasă a puşcăriei fără să murmure, dimpotrivă, o purta cu bucurie şi se considera un om învrednicit cu Harul de a suferi pentru Cristos. Cuvântul Scripturii scris în inima i-a fost cel mai bun sprijin. Cartea crează o impresie puternică, îndemnând în primul rând la citirea Cuvântului Scripturii, aşa cum nici o predică nu o poate face. Este mare nevoie să ne înarmăm cu Cuvântul pentru zilele ce vor veni, deoarece Satana luptă cu furie chiar dacă noi, creştinii, credem că totul este în ordine acum, că avem linişte sau prosperitate. Astă noapte după ce am terminat cartea mi-am dat seama că Satan are două sfere în care se manifestă cel mai puternic: Sfera politică şi cea a ierarhiilor religioase.

Sfera politică. Satan s-a manifestat cu putere în comunism. În mod normal nu găseşti nici o logică ca sistemul comunist să lupte împotriva creştinilor, deoarece fraternitatea, egalitatea şi împărţirea averilor între toţi, în mod egal (lucruri ce le pretindeau comuniştii), a fost o practică a primilor creştini. Prin urmare prigoana împotriva creştinilor nu se explică decât prin intervenţia lui Satan care putea acţiona mai bine într-un sistem totalitar decât în unul aşa zis democratic.

Dar comunismul a căzut iar  Satan se vede „nevoit” să lucreze acum prin sistemul numit democratic. Şi atunci a inventat idea de „corectitudine politică”,  „ noua toleranţă”, etc.  prin care creştinii să poată fi din nou prigoniţi. Mi se pare că trăim doar o acalmie aparentă. În ideologia noi toleranţe nu există nici un adevăr absolut, totul este permis, cu excepţia afirmării că, binele şi răul sunt categorii absolute, comunicate de către Dumnezeu. Vedem deja cum toate „minorităţile”  se simt ofensate de creştini şi cer diverse interdicţii pentru modul de manifestare creştin, care, zic ei, că este discriminatoriu.  Acesta este doar începutul! (Se poate citi mai mult în cartea Noua toleranţă de Josh McDowell)

Sfera ierarhiilor religioase. Szilagyi Sandor împreună cu alti preoţi au fost daţi pe mâna securităţii de către clericii reformaţi cu poziţii mai înalte. La fel şi alţi sfinţi români, vrednici înaintaşi ai noştri în credinţă. După eliberare Szilagyi Sandor a rămas doar un preot asistent toată viaţa. A lucrat în comuna Benesat, Maramureş, unde dorind o relaţie mai apropiată de enoriaşii lui, le făcea vizite pastorale, se ruga cu ei. Dar superiorii l-au chemat din nou, interzicându-i această activitate, ameninţăndu-l din nou cu închisoarea. Pe Satan  nu-l deranjează  instituţia bisericii, suportă programele, predicile, ritualurile, dar nu suportă părtăşia oamenilor unii cu alţii. Prin părtăşie şi rugăciune oamenii se apropie unii de alţii şi de Dumnezeu. Ştim că şi adunările din case ale NP, în care ei se adunau pentru rugăciune erau turnate de „frati”, infiltraţi ai securităţii. Cărţile recent apărute „Pigmei şi uriaşi”, „Răscumpărarea memoriei” precum şi altele ne confirmă că şi în ierarhia baptistă şi penticostală a lucrat fărădelegea şi că nici ei nu au fost „uşi de biserică”. Ierarhiile  religioase sunt necesare pentru manipularea  maselor de creştini. Ierarhia religioasă este un domeniu în care Cel rău intră şi luptă cu putere să corupă, să distrugă, să lichideze credinţa şi pe credincioşi. La naşterea lui Isus preoţii cei mai de seamă „l-au turnat” la Irod, fără se le mai pese apoi de El. Tot ei l-au dat la moarte. Aşa că „înalţii ierarhi” de toate credinţele creştine sunt într-o poziţie de mare risc, puţini rezistă. În lumina pe care personal o am, aceea de preoţie a tuturor credincioşilor, cred că am putea să-i scutim de riscuri pe aceşti oameni, adică nici nu ne creăm astfel de ierarhii. Atunci ei nu ar mai fi pericol!

5 gânduri despre &8222;Acalmie aparentă! Satan lucrează prin politică şi ierarhii religioase!&8221;

 1. Ati surprins exact duhul vremii noastre. Chiar si un episcop din Anglia o spune, azi:
  http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/religion/8225991/Bishop-of-Winchester-legal-system-discriminates-against-Christians.html
  „Bishop of Winchester: legal system discriminates against Christians”
  The Human Rights Act is protecting the rights of minority groups while encouraging judges and politicians to discriminate against Christians, a senior bishop said yesterday.

  Apreciază

 2. citesc, citesc si iar citesc! stiu ce ar trebui sa facem si totusi….DOAMNE ajuta ne sa facem ce trebuie, adica sa citim ceea ce este important! CEEA CE NE APROPIE DE TINE! SA AFLAM VOIA TA! in ultima perioada sunt tulburata din cauza lui iosif ton! m a bulversat in credinta mea ! ce este adevarat si ce nu este? ce trebuie sa facem si ce nu? satan se amesteca acum intre marii lideri baptisti! care detine adevarul? marius cruceru sau ton? nu mai stiu ce sa cred!

  Apreciază

  1. Vali, adevarul nu detine nici Cruceru si nici Ton, adevarul este Isus Cristos.
   Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine. (Ioan.14:6)
   Spre norocul meu pe mine nu m-a bulversat schimbarea lui Ton in ceea ce a crezut si ne-a predicat si ceea ce crede acuma, si eu am zidit mult pe teologia lui Ton, pe vremea respectiva am crezut ca este o temelie statornica si este numai buna de a zidi pe ea, cred inca ca nu m-am inselat, insa temelia de baza pe care mi-am zidit credinta mea este Isus Cristos Domnul meu, El a fost si ramane neschimbat, invatatura Lui nu se schimba niciodata, indiferent de vremuri cu furtuna sau soarele care ne parjoleste, incearca pe viitor sa nu te increzi numai in oameni, vezi problema Ton, daca invatatorul tau cade si pierde credinta, ce te vei face daca nu il ai si pe Cristos de partea ta?
   Dumnezeu ridica si coboara atat oameni cat si popoare, nici Ton nu este scutit de aceasta incercare, Dumnezeu stie de ce dar un lucru este sigur, Dumnezeu este la carma si nu poate da gres cel ce se increde in El.
   Sa aveti un an binecuvantat de Domnul.

   Apreciază

 3. Un subiect in care este expusa o mare realitate cu privire la lucrarea si puterea lui Satan si putini chiar doresc sa perceapa realitatea pe care nu au reushit sa o cunoasca!Am ramas uimit de urmatoarea afirmatie;”Ierarhiile religioase sunt necesare pentru manipularea maselor de creştini. Ierarhia religioasă este un domeniu în care Cel rău intră şi luptă cu putere să corupă, să distrugă, să lichideze credinţa şi pe credincioşi.”O afirmatie care detine mult ADEVAR si putin dorita sa fie azi auzita!!!!!Chiar daca ajunge sa fie expusa ,se doreste sa fie neinteleasa si fara valoare de interes!!!Valoarea si interesul apare odata cu ADEVARUL SI SCRIEREA ISTORIEI !!! Iar ierarhihile grupurilor religioase vor disparea chind IMPARATIA DOMNULUI SI MINTUITORULUI ISUS HRISTOS VA AJUNGE SA FIE RESTABILITA PENTRU INTREAGA OMENIRE SI SATAN VA FI LEGAT ALATURI DE SLUJITORII LUI!!!Apocalipsa 20 cu 1 la 15.

  Apreciază

 4. In Efeseni 4:11 exista si o ierarhie a Bisericii , acest urias care doarme …..
  Domnul m-a adus in Biserica acum 24 ani.Pastorul de atunci despre care se stia ca este ofiter de securitate cu grade mari este si azi in functie .E trecut si in cartea care ar trebui sa ne rascumpere memoria dar care se pare ca nu si-a produs efectul , din nefericire.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s