Muzică cu efect distructiv

MUZICA CARE  DISTRUGE

Există muzică şi versuri care distug caracterul. Zig Ziglar povesteşte cum fica unor prieteni de ai lui,  o fată cu o fire veselă, entuziasiastă,  plăcută, iubitoare, îndrăzneaţă a primit de Crăciun un cadou de la părinţi, un radio cu ceas ca s-o trezească în fiecare dimineaţă. Părinţii, fără să-şi dea seama au fixat ceasul pe un post cu muzică rock. În fiecare dimineaţă după cinci minute de ştiri, urma muzica rock. S-a produs o schimbare subtilă, aproape imperceptibilă de atitudine a tinerei fete. După două sau trei luni a devenit irascibilă şi moroacănoasă, nu mai râdea la fel de mult, se plângea tot timpul, nu mai era la fel de iubitoare şi afectuoasă. Părinţi au observat schimbările şi s-au întrebat ce s-a putut întâmpla. Au realizat că schimbarea a început de pe la Crăciun când fica lor a primit ceasul cadou. S-au hotărât atunci să scoată ceasul din camereă şi să-şi trezească ei fata, cu o sărutare, o îmbrăţişare şi cu urări vesele pentru noua zi. Fata a redevenit după un timp ceea ce a fost: un copilă fericită, iubitoare şi entuziastă.

Cuvintele cântecelor ascultate de zeci şi sute de ori, au un impact covârşitor. De multe ori se întâmplă ca aceşti copii să cânte ei înşişi versurile. Aceste cuvinte crează imagini, pe care mintea le completează şi în felul acesta se ajunge tot mai uşor la violenţă, droguri, promiscuitate, în general comportament distructiv în primul rând asupra propriei persoane şi apoi asupra altora.

Multă lume este de acord cu efectul negativ al unui anumit gen de muzică cum ar fi muzica rock. Dar dacă suntem atenţi şi versurile altor genuri de muzică proclamă adesea un comportament iresponsabil şi au un limbaj aproape pornografic. Nu demult ori de câte ori porneam radioul în maşină răsunau versurile unui cântec de muzică uşoară a cărui refren spunea: „Would you come in bed with me?” Tradus, fata îl invita pe băiat: “Vrei să vii în pat cu mine?” Lucrul acesta sugerează că relaţiile sexuale premaritale sunt perfect acceptabile. Şi atunci să ne mai mirăm de numărul crescând al căsniciilor nefericite, de adolescentele care rămân gravide, de avorturi în rândul adolescentelor, de viitoarele lor căsnicii ruinate şi de copii abandonaţi.

Un grup rock are o melodie care spune că iadul ar fi un loc ideal pentru petreceri, că trebuie să ajungi acolo pentru că oricum prietenii tăi vor fi acolo. Alte melodii batjocoresc creştinismul şi pe Dumnezeu. Un alt hit binecunoscut spunea că dacă ai încercat cu alcool şi nu a fost de ajutor,  cu droguri şi n-au fost de ajutor, cu sex şi n-a fost de ajutor, atunci de ce nu te-ai sinucide?

Înspăimântător este faptul versurile mereu repetate, într-un anumit ritm, în urechea impresionabilă a tânărului ajung să fie crezute. Voltaire spunea: Aceia care te pot face să crezi absurdităţi te pot face să comiţi atrocităţi.

Andrew Fletcher, marele patriot scoţian spunea: Scrieţi voi legile, lăsaţi-mă pe mine să compun muzica şi eu voi fi cel care va conduce această ţară”.

Dacă muzica, versurile muzicii au o asemenea influenţă ce e de făcut? Să-i influenţăm tot atât de puternic punând la dispoziţia copiilor încă din fragedă copilărie, înainte ca preferinţele muzicale să se cristalizeze, muzică bună.  Există muzică care îi înalţă pe oameni, muzică inspiratoare,  care te ajută să te desăvârşeşti, pentru a putea avea o contribuţie benefică în societate. Melodiile frumoase pot spori creativitatea. Să-i  ajutăm pe copii să aleagă astfel de muzică!

8 thoughts on “Muzică cu efect distructiv

 1. In casa unui crestin nu are ce cauta muzica lumeasca . Acolo trebuie sa se auda doar cintarile lui Dumnezeu . Ce semeni intr-un copil de mic aceea vei secerea cind va fi mare .

  Like

 2. Si eu sustin acest tip de gindire ce ar trebui sa o aiba toti parinti ,daca se vor responsabili .
  Este trist ca realitatea e diferita de cum ar trebui sa fie ,si zic asta deoarece de multi ani urmaresc acest amanunt (muzica ) la prieteni ,cunoscuti ,vrind sa vad ce tip de muzica le place si descopar …
  Am incurajat tot timpul pe cei cu care am intrat in contact sa asculte numai muzica crestina .
  La mine in casa si in masina numai astfel de muzica ascultam .
  Un argument puternic ce il am este : episodul cu David si imparatul Saul .Cind David cinta ,duhul rau pleca de la Saul .
  Muzica are un impact asupra sufletului umau mai mult decit poate ne dam noi seama,deci ca sa fim siguri ca suntem in partea cea buna :sa ascultam NUMAI muzica crestina !

  Like

 3. In antichitate a existat cultul lui Dionysus, zeul destrabalarii ca sa spunem pe scurt.
  Era si o muzica “dionysiaca” (la festivalurile lui Dionysus ) foarte zgomotoasa, cu ritmuri care crea impulsuri erotice. Aceasta muzica nu putut sa influenteze iudasimul si nici crestinismul, desigur facind exceptie ce s-a intimplat de la Elvis Presley incoace. Muzica “Rock” si “Christian Rock” sunt acelasi lucru->muzica dyonisica contemporana.
  Originea lui “Rock” si “Christian Rock” este in muzica de natura dionysiaca din Africa de Vest venita prin sclavii adusi in America. La inceput s-a numit “Ragtime music” folosita la bodegi si bordeluri, pe urma s-a transformat in Jazz, mai departe in R&B music, pe urma in Pop, Rock, Hard Rock, Heavy Metal, Death Metal, Black Metal, Rap si Gangsta Rap…
  Lirica crestina nu poate sfinti ritmul sincopat senzual al dionysiacului “Christain Rock” !!!
  Ideea ca muzica este neutra este un fals folosit de crestinii needucati sau lumesti, cit si de pastori cu interese de cersterea bisericii rapide, pentru faima si bani.
  “Christian Rock” este un semn al apostaziei in Biserici, este o abominatie. Asa ca cei care resping stilul acesta de muzica dovedesc ca au discernamint.

  Pastor Paul Dan
  San Diego

  Like

 4. Tit 1 : 15 spune ca “totul este curat pentru cei curati”… prin comparatie acelasi lucru poate fi pentru necredinciosi un lucru necurat.
  Muzica este amorala .Cei care o compun si care o interpreteaza imprima moralitatea sau imoralitatea acesteia.Nu genul muzical conteaza(chiar daca ne displace noua) .Se petrec mari “grozavii’ sa ma exprim eufemistic , si pe muzica clasica sau neobizantina .

  Like

 5. Eu cred ca muzica de astazi este in mare parte de proasta calitate si mai ales genurile de muzica cum ar fi manele, rock, blues, R&B, Jazz, Pop nu au aproape nici o valoare. Intradevar, cred ca muzica are un rol foarte important in formarea unui om si spun asta pentru ca este o forma de exprimare foarte influenta.

  Like

 6. Gândire simplistă, cine nu-i cu noi e împotriva noastră! După această logică, rezultă că toți cei din Colectiv erau sataniști, nu?

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.