Comunicarea cu Dumnezeu aduce vindecare!

Comunicarea cu Dumnezeu aduce vindecare

Studiul Scripturii, meditaţia, rugăciunea şi contemplarea creaţiei Domnului sunt căile prin care realizăm legătura dintre noi şi Creatorul nostru. În comunicarea cu Dumnezeu (prin citire, rugăciune, contemplare) avem nevoie cel mai mult de a asculta, a medita, a lua aminte, decât de a spune ceva.

În cultura noastră însă, o dată cu instituţionalizarea  bisericii, o parte din aceste discipline spirituale s-au transformat în „îndatoriri religioase.” Omul şi-a autolimitat  accesul la Cuvânt, mulţumindu-se cu mesaje intermediate de specialişti, rugăciunea a devenit ritualică, iar zgomotul, muzica „urlată”, graba, mulţimea de programe crează mai degrabă o atmosferă de stres şi oboseală în locul uneia potrivită pentru meditaţie.

Dar fiecare dintre noi ne putem refugia în liniştea odăiţei ascunse pentru o comunicare adevărată,  profundă şi semnificativă cu Dumnezeu. Dacă ne vom concentra mai degrabă pe ascultare şi meditaţie, pe mărturisirea păcatelor noastre, în timpul citirii sau rugăciunii, vom găsi că Scriptura este plină de cuvinte dătătoare de iertare, de vindecare şi de speranţă. Ne vom vindeca de teamă şi de îngrijorări. Numărul nevrozelor, al bolilor psihosomatice sunt tot mai crescute în rândul celor ce nu îşi fac timp să comunice cu Dumnezeu.

Este foarte benefic să contemplăm minunăţia creaţiei pe această navă cosmică, numită PĂMÂNT, navă cu care călătorim prin timp înspre Eternitate, navă căreia îi secătuiesc resursele, care îmbătrâneşte şi ea apropiindu-se de punctul terminus. Dar cu toate acestea avem încă în fiecare zi spectaculoase răsărituri şi apusuri, vedem (dacă ştim să privim) cum se perindă anotimpurile cu ierburile şi florile ce cresc, înfloresc şi mor, într-un ciclu asemenea oamenilor. Avem farmecul nopţilor înstelate în care lumi îndepărtate şi pline de taine ne vorbesc şi ele despre măreţia Creatorului. Ce lecţii ne dă Dumnezeu dacă ne oprim să privim, să gândim, să ne punem întrebări, să-L căutăm! Nu vom avea scuze dacă nu am luat aminte la acest mod atât de grăitor în care ne vorbeşte Dumnezeu.

3 thoughts on “Comunicarea cu Dumnezeu aduce vindecare!

 1. offtopic

  Doamna Mariana ma ajutati va rog, personajul al treilea din filmul Trailer II de la link http://www.spirit.ro/ e din Biserica, imi pare cunoscut. Poate mai recunoasteti si pe altii, mi-ar fi de folos. Puteti sa imi raspundeti si pe mail daca considerati inoportun comentariul. Multumesc

  Like

 2. Relatia noastra adevarata si vie de acasa cu Domnul si Mantuitorul nostru ca urmare a Renasrerii spirituale fara o relatie la fel de adevarata , vie si constructiva cu fratii de credinta in cadrul numit de scriptura Biserica ,OLOGESTE CRESTINISMUL.
  Ne face incapabili de infaptui “marea insarcinare”.
  Din nefericire asta se intampla sub ochii nostri.Traditia ,automatismele,sistemul totalitar de conducere sunt doar cateva probleme pentru care putem sa ne rugam.

  Like

  • Asa este Tudor. M-am referit la comunicarea cu ceilalti in https://marianagoron.wordpress.com/2010/12/21/conversatii-care-imbolnavesc/
   Realitatea este că Satan face totul ca noi să nu comunicăm şi să nu avem părtăşie unii cu alţii nici în familie nici în biserică. În case el face să vorbească mai mult televizorul sau radioul iar în biserici ne distruge comunicarea şi părtăşia păstîndu-ne în rutina noastră neschimbată chiar dacă condiţiile de altădată s-au schimbat, în sensul că numărul participanţilor la o biserică de oraş este foarte mare. În trecut bisericile erau mici, unele se făceau în case şi oamenii se cunoşteau unii pe alţii deoarece se întîlneau peste tot în timpul săptămînii. Îmi amintesc de biserica din casa noastă din perioada copilăriei.Oamenii veneau pe rînd, îşi împărtăşeau problemele cu ceilalţi, bucurii sau necazuri, succese sau căderi, apoi se rugau, cântau, se îmbărbătau reciproc, participau cu toţii. La acele întîlniri nu te plictiseai, nu te prindea somnul. Amintirea acestor întâlniri mi-a rămas scumpă peste ani, ela au fost izvorul credinţei mele, au pus temelia caracterului meu şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a făcut parte de ele.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.