INTOLERANTA SI DISCRIMINARE IMPOTRIVA CRESTINILOR DIN UNIUNEA EUROPEANA!

 In Uniunea Europeana cei mai discrimiati sunt crestinii.  Daca esti crestin semneaza Petitia de mai jos:

Am primit de la Aliana Familiilor din Romania urmatoarele:

PETITIE EUROPEANA IMPOTRIVA INTOLERANTEI FATA DE CRESTINI

Am primit la redactie ieri stirea ca 3 milioane de agende scolare 2010-2011 au fost tiparite si distribuite de catre Comisia Europeana elevilor din Uniunea Europeana. Natural gratis, pentru ca asa e mentalitatea socialista si seculara a liderilor unionali. Dar nu asta e problema principala. Agenda exclude toate referintele la evenimentele si sarbatorile crestine din an, dar le mentioneaza pe toate cele Islamice, Sikh, Hindu, si Chinezesti/Budiste. Lucrul acesta constituie inca un exemplu al intolerantei, discriminarii, si marginalizarii crestinilor in spatiul lor propriu de liderii seculari pe care din nefericire tot ei ii plaseaza in structurile europene. O petitie insa a fost initiata la nivel unional care protesteaza acest gest negindit. Petitia este disponibila in engleza si franceza si poate fi accesata si semnata aici www.europadiary.fr  sau aici www.agendaeurope.fr. Din cite intelegem petitia a fost initiata de Crestin-Democratii francezi si cere ca evenimentele crestine sa fie introduse in agenda 2011-2012. Va rugam pe toti sa semnati petitia si sa o dati mai departe. AFR isi exprima dezaprobarea totala fata de acest comportament anticrestin si ostil fata de valorile noastre traditionale. Agendele au fost tiparite si distribuite cu banii nostri. In consecinta, protestam!
INTOLERANTA SI DISCRIMINARE IMPOTRIVA CRESTINILOR IN UNIUNEA EUROPEANA
 
Tratam astazi un subiect mai putin discutat sau cunoscut – intoleranta si discriminarea impotriva crestinilor in Uniunea Europeana. Metodele lor de manifestare sunt multiple, unele mai evidente, altele mai subtile sau rafinate. Mereu se afirma despre crestini ca sunt intoleranti si ca intentionat se pun in calea celor care nu se identifica ca si crestini sau persoane religioase cu scopul de a le face viata mizerabila sau de a le nega drepturile. E potrivit insa sa ne intrebam daca nu cumva realitatea este tocmai inversa – nu cumva crestinii Uniunii Europene sunt ei insisi victimile intolerantei si a discriminarii oficiale a structurilor seculare europene? 
  
De exemplu, Presedintele Consiliului Europei afirma mereu ca Biblia nu este altceva decit o insiruire de legende si mituri fara sens, si pentru asta nu e criticat de nimeni. In Suedia si Marea Britanie pastori evanghelici sunt arestati si amendati pentru ca propovaduiesc adevarurile Scripturii privind homosexualitatea. Agentia Europeana pentru Drepturi Fundamentale interzice organizatiilor neguvernamentale de inspiratie religioasa participarea la intrunirile si conferintele ei unde se discuta tocmai subiectul drepturilor omului. Consiliul Europei emite rezolutii impotriva creationismului si incurajaza tarile membre sa interzica predarea lui in scoli, fie publice fie private. In Germania si Suedia parinti crestini care cauta sa isi educe copiii acasa, departe de atmosfera anticrestina care permeaza scolile publice din aceste tari, sunt arestati sau dati in judecata, iar copiii le sunt luati de sub tutela parentala. Parlamentul European la rindul lui adopta rezolutii care critica religia si simtamintele religioase. Pledoariile crestinilor europeni pentru recunoasterea contributiei crestinismului la dezvoltarea civilizatiei si culturii europene sunt ignorate sau luate in ris. Presa si media seculara ridiculizeaza crestinii si religia in general. Personalitati si oficialitati seculare si atee determina daca sau nu ne bucuram de libertatea religioasa, si ei, nu noi, ii definesc continutul. Intr-un sens, exemple de felul acesta sunt fara numar, dar se poate vorbi, fara gres, de o intoleranta crescinda si de o discriminare tot mai incisiva impotriva crestinilor Uniunii Europene. Aproape saptaminal publicam ceva pe tema aceasta in buletinul informativ AFR care apare Martia.
Remarcam insa ca evenimentele acestea pe care le enumeram s-au petrecut in doar ultimii ani. Cum se explica acest fenoment? Ce si cine l-a declansat? Care este geneza si motivatia lui? Monitorizeaza cineva aceste situatii de intoleranta si discriminare impotriva crestinilor? Cum putem afla mai multe despre ele ?
  

In decembrie 2010 colegii nostri vienezi au publicat un Raport privind intoleranta si discriminarea impotriva crestinilor in Uniunea Europeana. Vi-l facem cunoscut astazi. A fost alcatuit de organizatia neguvernamentala austriaca Observatory on Intolerance and Discrimination Against Christians in Europe. Un rezumat introductiv al acestui Raport a fost pregatit pentru noi de Manuela Grindei, studenta din Iasi, vountar AFR. Ii multumim. Notam ca Romania nu este mentionata in Raport, situatii de intoleranta si discriminarea oficiala impotriva crestinilor in Romania fiind practic inexistente. Pare paradoxal sau ironic, dar crestinii din Romania se bucura de o mai mare libertate religioasa in comparatie cu crestinii din tarile occidentale. Comunistii ne-au expropriat-o, dar ne-am redobindit-o. E important deci sa raminem  vigilenti sa ne-o pastram.

 

 

Tot in 2010 o carte a fost publicata pe aceasi tema, tot de colegii din Viena, dar dintr-o perspectiva mai larga. E intitulata Exiting a Dead End Road (“Iesirea dintr-o fundatura”) si are peste 350 de pagini. A fost scrisa de mai multi contributori, experti in drepturile omului, parlamentari si juristi, atit europeni cit si americani. In linkul acesta aflati detalii despre carte si cum o puteti cumpara la 9 euro. http://www.intoleranceagainstchristians.eu/index.php?id=243 
 
 
Pentru prima data documentat: Fapte si cifre despre recentul fenomen in crestere  a intolerantei si discriminarii impotriva crestinilor din Europa

Raport publicat vineri, 10 decembrie 2010

Viena, 8 decembrie: Cu ocazia intalnirii OSCE/ODIHR Human Dimension Implementation privind libertatea religiei (Viena, 9-10 decembrie), Observatorul Intolerantei si Discriminarii impotriva Crestinilor din Europa publica un raport pe 5 ani. Aveti atasat raportul sub embargo. Raportul contine o descriere detaliata a fenomenului european mentionat si citate surprinzatoare din cuvintele unor intelectuali sau din documente privind drepturile universale ale omului. Ofera o lista de cazuri reprezentative pentru diferitele categorii de intoleranta si discriminare.
 

 

Directorul Observatorului, Dr. Gudrun Kugler, spune: “ Intoleranta si Discriminarea impotriva Crestinilor includ refuzarea drepturilor crestinilor, cum ar fi la libertatea  de exprimare sau libertatea de constiinta. Libertatea religioasa este pusa in pericol, in special dimensiunile publice si institutionale ale sale. Primim de asemenea multe vesti privind eliminarea simbolurilor crestine, prezentarea eronata si stereotipurile negative ale crestinilor in media si dezavantaje sociale pentru crestini, cum ar fi ridiculizarea sau impiedicarea promovarii la locul de munca.“ “ Lucram pentru o mai mare constientizare a unei probleme in crestere in Europa ca prim pas pentru remedierea ei. Scopul nostru este drepturi egale pentru toti, inclusiv pentru crestini.“
 

 

Dl. Mario Mauro, membru al Parlamentului European si  reprezentant OSCE pe probleme de libertate religioasa, a spus in propriul comunicat de presa: “Exemplele prezentate… demonstreaza ca discriminarea impotriva crestinilor are loc nu numai in tarile unde crestinii sunt minoritari, dar cazurile de intoleranta si discriminare impotriva crestinilor sunt prezente atat la est, cat si la vest de Viena, fara a mai pune la socoteala persecutiile violente care afecteaza comunitatile crestine dinafara OSCE… Exista cateva tipuri de discriminari… intentionate, cand discriminarea este motivata de antipatia simtita fata de crestini, si neintentionate, cand niste legi aparent neutre date de guvern conduc la tratament inegal al crestinilor.“ Dl. Mauro conchide prin a aminti importanta asigurarii libertatii religiei, ca si garantarea dreptului la obiectia de constiinta si, de asemenea, asigurarea participarii depline la viata publica prin modificarea legislatiei care provoaca intoleranta contra crestinilor.
 

 

Observatorul gazduieste un website care monitorizeaza si catalogheaza instantele in care crestinii si crestinismul sunt marginalizate sau discriminate in Europa. Observatorul strange cazuri de discriminare impotriva crestinilor din surse media si de la persoane care ni le semnaleaza.  Noi punem in tema organizatii guvernamentale internationale, cum sunt in UE Agentia Drepturilor Fundamentale (FRA) sau Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE). Descoperirile noastre sunt disponibile politicienilor, ONGurilor, jurnalistilor si tuturor persoanelor interesate prin intermediul websitului. O unealta de cautare performanta de pe websitul nostru ofera un serviciu util. Raportul pe 5 ani (atasat) este disponibil in engleza si poate fi comandat ca exemplar tiparit. Pus sub embargo pana vineri, 10 decembrie.
 

 

Pentru mai multe informatii: Va rugam sa vizitati  http://www.IntoleranceAgainstChristians.eu

Contactati pe  Dr. Gudrun Kugler: observatory@IntoleranceAgainstChristians.eu
Telefon Fix: +43 / 1 / 2749898 ; Mobil: +43 / 650 / 2526933
Vezi si:

9 gânduri despre &8222;INTOLERANTA SI DISCRIMINARE IMPOTRIVA CRESTINILOR DIN UNIUNEA EUROPEANA!&8221;

 1. PAREREA MEA ESTE CA AVETI FF MULTA DREPTATE DEASEMENEA SI DRAGOSTE, CONCLUZIA O TRAGE-TI DUMNEAVOASTRA.
  SA FITI PREGATIT PT CA CE SPUNETI DUMNEAVOASTRA NU LE PLACE MULTORA SI DACA TOT SPUNETI CRUNTUL ADEVAR SA-L SUSTINETI PINA LA CAP CU TOT RISCUL

  Apreciază

 2. ce inseamna daca cineva se inpotriveste ca noi suntem crestini
  pai sa ascultam mai mult de oameni..si sa.nul bagam inseama pe dumnezeu
  sau pe domnul isus care este totul pentru noi o nadejde vesnica…
  ci din contra le mai spunem din cand an cand cate un cuvnt
  din credinta noastra caci cuvntul are un mare efect asupra lor.
  cuvntul lui nu se intoarce sa nu aduca rod. mai mult sau mai putin
  dar aduce. in america nu ne putem plnge de discriminare religioasa
  e ceai mai libera din lume.dumnezeu sa va binecuvinteze amin.

  Apreciază

 3. inca nu va dat morti dar asta se urmareste
  musulmani criminali care omoara oameni
  ne vinovati sunt niste teroristi si vor muri
  ca mustele nu-i mult pana atunci exista
  undeva la eremia un cuvnt i vapune un crlig in
  falci.si se va duce inpotriva poporului lui israiel
  si acolo i vor ramne oasele.exista un nume mesec
  si acest nume arfi moscova.dar mai bine cititi
  dela capitolul 37 din eremia prooroci care sevor
  inplini in curnd. cine va rabda pana la sfrsit va fi mntuit.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s