Părinţii care divorţează nu-şi iubesc copiii cu adevărat!

               Iubirea adevărată poate fi oferită copilului numai dacă mama şi tata se iubesc. Cea mai importantă relaţie într-o familie este relaţia soţ-soţie, relaţie care are întâietate asupra celei părinte-copil deoarece securitatea copilului şi calitatea relaţiei părinte copil este în mare măsură dependentă de calitatea relaţiei soţ-soţie.

Dacă părinţii au relaţii proaste, acest lucru poate fi interpretat de copil ca un fel de respingere a sa proprie. Se poate autoînvinovăţi că el este cauza conflictelor dintre părinţi. Un mediu lipsit de iubirea părinţilor nu oferă siguranţa. „Părinţii care îşi iubesc cu adevărat copiii ar trebui să gândească şi să trăiască ca şi cum nu ar fi altă alternativă decât să facă căsnicia lor să meargă”. Aceasta înseamnă un angajament total, angajament care devine tot mai rar astăzi.

Îndepărtându-se de Dumnezeu, mulţi oamnei au devenit prea egoişti pentru a se angaja într-o relaţie fidelă pentru toată viaţa, cu un singur partener, într-o relaţie unică, stabilă şi sacră. Şi totuşi secretul fericirii adevărate stă în integritatea celor doi soţi, care oferă integritate familiei şi membrilor săi. Pentru că, dacă nu găsim fericirea în căminul nostru, unde altundeva o vom putea găsi? Iar divorţul este distrugător pentru copii.

27 de gânduri despre &8222;Părinţii care divorţează nu-şi iubesc copiii cu adevărat!&8221;

 1. Imi pare rau sa va contrazic, unii parinti divorteaza chiar pentru ca isi iubesc copiii. Atmosfera tensionata, certurile, violenta fac mult mai mult rau copilului decat divortul. Si, e adevarat, ar fi ideal ca ambii parteneri sa inteleaga lucrurile asa cum le descrieti dumneavoastra in articol, dar, din nefericire, de cele mai multe ori se intampla altfel, in acest caz despartirea devenind o varianta superioara convietuirii impreuna.
  E foarte usor sa compunem o poveste frumoasa, idealizata, realitatea insa e mult mai diversa si are nevoie de o analiza mult mai fina.

  Apreciază

  1. Este adevărat ca sunt şi excepţii, situaţii în care este mai bine pentru toată lumea soluţia divorţului. Dar nenorocirea este că trăim azi într-o lume hedonistă, în care se caută plăcerea proprie cu orice preţ, renunţându-se la responsabilitate. Majoritatea divorţurilor se produc din motive foarte egoiste şi în acest caz, părinţii se iubesc mai mult pe ei înşişi, decât pe copiii lor. Oamenii îşi aleg modelele de la TV, sunt fascinaţi de vedete cu un stil de viaţă iresponsabil, care divorţează cu atâta uşurinţă şi cu indiferenţă faţă de nevoile reale ale copiilor lor. Câtă derută, durere şi confuzie crează în sufletul copilului tatăl care divorţează pentru că a găsit „o nouă şi mare iubire”, care este mai fericit să stea cu o altă „doamnă” decât cu mama lui. Cei ce fac aşa nu îşi iubesc copiii.

   Apreciază

   1. Este si pererea mea ca divortul este ca si o catastrofa care vine peste casa omului, insa sunt cei multi care nu stiu cum sa evite aceasta „catastrofa”. Am discutat aseara cu o femeie din parinti pocaiti casatorita cu un baiat care asa cum observ si eu nu are nimica de a face cu biserica si din pacate nici cu Dumnezeu, el a baut cand era inca baiat dar dupa multi ani a devenit dependent de alcool, familia a devenit un cosmar, injuraturi si un comportament violent fata de sotie si de unica lor fata, ea a ajuns la disperare si vrea sa divorteze, nu vede o alta solutie, singura solutie pentru ea este divortul.
    Am sfatuit-o si iam explicat ca divortul nu este o solutie, este si o alta latura pe langa divort, este postul si rugaciunea, metoda din urma este cred eu singura solutie pentru a evita un divort.
    Eu stiu de ce s-a ajuns aici, cunosc din Scriptura unde suntem invatati: Nu va injugati la un jug nepotrivit cu cei necredinciosi. Caci ce legatura este intre neprihanire si faradelege? Sau cum poate sta impreuna lumina cu intunericul? (2Cor.6:14)
    Ce ne sfatuiti sa faca cei care nu respecta aceasta „lege” din 2 Corinteni? As fi bucuros sa aud un sfat, o invatatura atat din partea unui specialist care are menirea sa ajute la vindecarea celori bolnavi atat trupesc cat si spiritual.
    Cu toata stima pe care v-o port.

    Apreciază

    1. Este foarte greu de oferit sfaturi în acestă situaţie. Vin aici cu două păreri. Una, despre care scrie Richard Wurmbran in una din cele trei brosuri (nu stiu exact in care) „Drumul spre culmi”: Un barbat şi o femeie au motive sa divorţeze atunci când nu mai au nici un motiv să trăiască împreună. Domnul Isus ne-a spus unul dintre motive: adulterul. Dar există situaţii mult mai grave decât adulterul, atunci când de exemplu când bărbatul, devine un monstru care îşi teriorizează soţia şi copiii prin bătăi, când trăieşte iresponsabil provocând permanente scandaluri şi consumând toţi banii familiei în patimi personale. Ce motiv mai poate avea o femeie să trăiască cu un asemnea bărbat. El îşi nenoroceşte copiii, în mintea lor se formează imagini terifiante despre ceea ce înseamnă o familie. Atunci a te despărţii de un asemnea om înseamnă eliberarea copiilor de coşmaruri şi sănătate mintală, spirituală şi emoţională pentru soţie şi copiii. Sunt unii care ripostează la ceea ce spune Wurmbrand: Ai voie sa divorţezi doar din pricina imoralităţii sexuale a partenerului. Dar aceştia, spune el, sunt ca aceia care insistă să dea zeciuială doar din izma şi mărar, pentru că aşa a spus Domnul Isus. Domnul Isus a dat doar un exemplu. Acesta este părea lui Richard Wurmbrand. Dar să mai descriu o situaţie. o mărturie din cartea pe care am scris-o: „Credinţa între pasiune şi rutină” Este vorba de mărturia Rodicăi Berceanu care a crescut şi a copilărit cu un tată beţiv. Erau patru fraţi şi ei toţi, împreună cu mama lor, sufereau enorm din pricina deselor beţii ale tatălui lor. Dar după ce mişcarea de trezire din Zalău a început , copiii, în special Rodica au început zile de post şi rugăciune. După lupte în rugăciune, tatăl a fost eliberat de duhul beţiei şi a devenit un tată şi un soţ responsabil. Merită citit mai multe în carte sau să ascultaţi mărturia Rodicăi Berceanu.

     Apreciază

     1. In privinta casatoriei si divortului ar fi mult de discutat, au fost si vor fi multi care ne vor da sfaturi in ceea ce priveste casatoria, eu insa vad numai in „ceata”, ceva ce este destul de neclar atunci cand este vorba despre Cuvantul Domnului unde spune: Asa ca nu mai sunt doi, ci un singur trup. Deci, ce a impreunat Dumnezeu, omul sa nu desparta.” (Mat.19:6) Cred ca majoritatea dintre tinerii din bisericile neoprotestante sunt de parere ca baiatul sau fata este din partea Domnului. Oare sa greseasca Domnul cand ne da un partener de casatorie si pe urma ei divorteza? Nu stiu cum am putea auzi vocea lui Dumnezeu atunci cand vrem sa ne casatorim, dar cu siguranta ca multi afirma „fata, baiatul cu care vreu sa ma casatoresc este din partea Domnului. Rezultatul insa este cu totul si cu totul alta, este chiar catastrofal cand vezi si auzi ca sunt multe dezbineri, certuri si divorturi din randurile celor din Biserica Domnului.
      Intrebarea ramane. Oare unde gresim?

      Apreciază

     2. D-na Goron,

      iertare pentru interventie, dar Cuvintul lui Dumnezeu este foarte clar: divort ( numai daca victima doreste, nefiind obligatoriu) numai pe motiv de ADULTER sau tot ce tine de pacatul curviei ( homosexualitate, lesbianism, incest, etc, etc ).
      O fi uitat Dumnezeu ca unii barbati sint violenti, alcoolici si dependenti de droguri, cind a dat aceasta porunca???
      Nu adaugati inca vreun motiv in afara de ceea ce spune Scriptura , ca sa nu fiti gasita mincinoasa si sa va faceti vinovata de divortul unor femei disperate din pricina necazurilor.
      In general femeile aduc unele comportamente necivilizate ale sotilor lor ca justificare pentru a divorta, insa unele uita ca asa cum sint sotii lor ele au la activ unul sau mai multe avorturi, care sint pacate mult mai grave decit unele actiuni agresive, fie fizice, fie verbale.

      Apreciază

  2. „unii parinti divorteaza chiar pentru ca isi iubesc copiii”

   unii parinti divorteaza pentru ca nu au auzit niciodata glasul lui Isus si ce are El de spus cu privire la aceasta…….
   unii parinti divorteaza pentru ca nu s-au increzut niciodata in Isus Hristos…..
   unii parinti divorteaza pentru ca nu au cautat niciodata solutia lui Isus….
   unii parinti divorteaza pentru ca nu si-au pus speranta in Isus Hristos….
   unii parinti divorteaza pentru ca i-au intors spatele lui Isus

   Atmosfera tensionata, certurile, violenta sunt pentru ca unii parinti i-au intors spatele lui Isus
   De cand solutiile inteligentei umane devin „variante superioare” intelepciunii lui Dumnezeu???

   E putere, E putere/E putere in Numele lui Isus Hristos
   E putere, E putere/E putere in sangele lui Isus Hristos
   (putere de iertarea a pacatelor) Laudat sa fie Isus Hristos!

   Apreciază

 2. Emotii nu mai mari ca cele experimentate prin pierderea caminului?
  sa fim seriosi.
  Se vorbeste aici despre atitudinea parintilor si sentimentele incercate de copiii aflati in situatiile de mai sus; scopul este sa se indrepte parintii care citesc; altfel nu am mai avea voie sa vorbim despre nimic pe lume, ca mai totul lezeaza ba una ba alta;
  adica copiii respectivi nu-si vad propria situatie?
  Apoi daca citesc aici, inseamna ca nu sunt chiar foarte mici, nu-i asa?

  Apreciază

 3. Trist este ca si cei credinciosi divorteaza; ca unii care nu L-au cunosut pe Hristos si ceea ce El spune despre despartirea in casatorie, pe care o uraste.
  La fel ca si faptul ca Domnului nu-i place imbracamintea barbateasca la femei; indraznim sa spunem cuiva ca Domnul vede o uriciune in femeia imbracat barbateste
  Deutr 22-5;si barbatul imbracat cu straie de femeie, nu! ca iti sar in cap, te fac legalist.
  Daca Dumnezeu considera ca trebuie sa fie o diferenta, atunci sa se imbrace si barbatul in fusta cind femeia lui este in pantaloni.
  Uniformitatea in imbracaminte o vrea diavolul; El a creat foarte distinct cele doua sexe; le vrea diferentiate , pentru ca sa nu acceptam usor-usor schimbari intre sexe, ajungind la homosexualitate.
  Insa multi nu vor sa asculte, pentru ca nu le e drag sa fie ascultatori.
  Divortul si pornografia fac ravagii in ridurile credinciosilor, care dupa obisnuinta de a urmari filme porno fac depresii; pentru ca Dumnezeu nu ingaduie decaderea.
  Toate au avut un inceput, cindva, rasvratirea impotriva Cuvintului ,prima a fost in legatura cu imbracarea straielor, etc.

  Apreciază

 4. In zilele de azi ajungem sa fim shocati sa auzim cine divorteaza si cine de fapt se foloseste de dreptul de casatorie in mod egoist!Trist si foarte dureros!Atit pentru cei care incalca Legea Divina ,chit si pentru cei care o abuzeaza si pretind ca o cunosc!Traim zile ,chind moralul este cazut si in biserici e prea putina putere de a bloca aceste lucruri si cei sinceri sa nu cada victime ,dupa cum multi cad si acum sint in suferinte si in momente care din memoriile lor nu vor disparea !De ce?Accesati, cititi si meditati si de stfel de lucruri sa fiti scutiti;
  http://filipsinvestigation.blogspot.com/2010/08/tohatan-si-casatoriile-pentru-green.html

  Lucruri reale si care aduc mari dureri ,suferinte si necazuri parintilor care au ajuns sa fie implicati in astfel de situatii ,in urma unor decizii pripite de copii si de cei cu influienta negativa!!!Dureros ca astfel de lucrur ajung sa apara si intre crestini,persoane sincere in viata si ushor atrase in astfel de capcane!!!Poate pentru multi acest episod negativ sa dea de ghindit parintilor si copiilor care inteleg ce inseamna CASATORIA ,PUTEREA CUGETULUI SI MORALULUI DE CRESTIN!!!Nu numai dar si etica morala sociala!!!Este trist sa expui un astfel de subiect ,insa este o realitate si sper ca altii sa nu ajunga in asemenea situatii!!!

  Apreciază

 5. Scopul lui Dumnezeu este sfintirea noastra. Si aceasta se face si prin suferinte (chiar si in casnicie). Uneori incercarea vine spre slava lui Dumnezeu, alteori este consecinta neascultarilor noastre. A da solutii in privinta divortului ne-ar putea situa (uneori) in postura celor trei prieteni ai lui Iov – de a avea opinii bazate pe experienta personala (si limitata) si nu pe voia lui Dumnezeu.
  Prima decizie ar trebui sa fie de pocainta a celor doi sau macar al unuia dintre soti abia apoi sa se ia in discutie divortul- atunci se poate afla si voia lui Dumnezeu.

  Apreciază

 6. barbatul meu e absolvent de teologie.
  nu va spun ce urit se comporta in casa mea si cum ma face.
  am un copil de 1 an si 3 luni si ma gindesc la divort.
  e mai bine decit sa sperie copilul si sa ma trateze pe mine si pe toti ca pe un gunoi.
  cind ii spun de rugaciuni pentru copil se uita la mine ca la ..nu stiu ce.
  mai bine copil fara tata decit asa belea pentru el.
  il sperie pe copil,ma face sa ma simt ultimul om,pe parintii mei ii trateaza ca pe nimic si ingeneral,de toti e un mare nemultumit.asta de 1 an.

  Apreciază

  1. Iuliana,

   totusi eu te sfatuiesc sa nu divortezi. Nu uita ca Dumnezeu are puterea sa schimbe orice inima, chiar si a ta, fiindca din cauza ca inima nu ti-a fost in regula ai facut aceasta alegere gresita. Ori te-a obligat cineva sa te casatoresti cu el ??
   Casatoria nu este o un lucru care ajunge sa nu mai imi placa sau nu mai sint multumit de el. Il vind si imi iau altul.

   Apreciază

 7. Dragi mei frati in jertfa scumpa a Domnului Isus Hristos

  Dumnezeul cel mare si puternic sa va ajute la toti care aveti probleme in casatorie, sa va dea multa putere, rabdare, si multa multa intelepcine si sa va calauzeasca El in rezolvarea problemelor cu care va confruntati.
  Sa incercati sa postiti dupa puterile voastre, sa cititi din \biblie cat mai mult puteti si sa incercati sa aveti partasie si legatura frateasca cu frati in viata carora vedeti ca aveti ce sa luati.

  va dores sa aveti langa voi oameni care sa simta cu voi prin incercarile si necazurile prin care treceti.

  Sa incercati sa aduceti la cunostinta Biserici, a pastorilor problemele cu care va confruntati si sa le cereti sfatul si ajutorul.

  Dumnezeul cel milostiv si bun sa va binecuvanteze, viata, familia si servicurile care le aveti

  Apreciază

  1. Este posibil sa fii tu acea fiica?
   Faptul ca cineva are parinti iubitori, gata de sacrificiu, este o sansa. In ziua de azi este „noroc”. Oamenii s-au indepartat de Dumnezeu si astfel s-au indepartat unii de altii. Parintii s-au indepartat de copiii iar copiii s-au indepartat de parinti. Familiile se destrama, prietenii isi inseala increderea unii altora. Oamenii ajung singuri si nefericiti chiar daca traiesc mai „sofisticat” si mai modern si se cred mai liberi. Daca pe mama ta nu o intereseaza de tine nu te amari prea tare. Oricum nu prea ai ce face. Dar poti sa inlocuiesti iubirea mamei cu cea a lui Dumnezeu sa gasesti mama, tata, frati si surori printre oamenii care ii slujesc Lui. Iarta-o pe mama ta si nu ii purta pica. Iertarea iti va vindeca sufletul si iti va face mult bine. Pe de alta parte o mama nu poate fi fericita daca si-a abandonat copilul si daca traieste o viata in pacat. Poate candva se va pocai si va regreta raul pe care ti la facut si poate ca atunci veti recupera o parte din timpul pierdut.
   Sansa la fericirea reala ne-o ofera doar Dumnezeu. Doar El ne insufla iubire statornica si plina de sacrificiu.

   Apreciază

   1. Sa fim seriosi,cei care isi abandoneaza copii o duc foarte bine ,sunt fara constiinta si promovati ,bine merci,pe diferite criterii in bisericile din care fac parte.Sunt pusi la rugaciune,canta-n cor,canta solo si pastorul stie ca ei nici nu stiu cum arata copii lor.Un copil crescut de un singur parinte este un copil frustrat.Sufera.Intereseaza oare pe cineva inafara de parintele care-l creste?

    Apreciază

   2. tu daga mea visezi frumos si nu stii ce aia viata si nici iubire.Daca ai stii ai fi mai cu picioarele pe pamant.Daca esti sadomasochist poti sa stai cat vrei intr-o casnici care nu merge.Dar daca stii sa te iubesti ii vei oferi sansa celuilalt sa inteleaga ca nu se poate sa se comporte oricum si tie sa fii fericit.Iertarea e un lucru bun si faptul de a recunoaste ca e ceva in neregula sa stai intr-o casnicie ca asa a spus un Dumezeu si nu inima ta.Daca Dumnezeu e un tiran ormal ca vrea sa stai in casnicie .Apropos esti o sfanta ceva de dai astfel de sfaturi ? Iluminata?Ai avut 3 soti care te si bateau si jigneau si i-ai iertat pe totii de buna ce esti le-ai facut 10 copii si ai facut toata viata ta numai mancare ,curatenie si ai papat mancare si cuvinte urate?Atunci draga mea nu vbi din citate .vBESTE DIN INIMA NU DIN POVESTI SI POEZII INVATATE

    Apreciază

 8. Uite cazul meu , cred ca e destul de rar ,am fost casatorit 20 de ani , nu mi-am inselat nevasta , nu am agresat-o , m-am comportat bine fata de ea .
  In ultimii 6 ani de zile ea a devenit din ce in ce mai injurioasa cu mine , iar in ultimii 2 ani a devenit si violenta ,degeaba am incercat de zeci de ori sa-i explic, sa o imbunez, totul in zadar , ba chiar in ultimul timp nu puteam sa-i mai zic nimic , ca ma ameninta ca ma loveste , ajunsesem presul ei , o leguma, am fost foarte dezorientat . Ea s-a apucat si de baut de vreo 5 ani , cind bea era cel mai rau , gasea motiv de scandal din orice…. Asta e un rezumat, am trait clipe foarte grele , intr-un tirziu mi-am dat seama ca nu am alta solutie decit sa divortez ,simteam ca o iau razna ,ea a tinut cu tot dinadinsul ca e de acord , ca dupa ce am initiat divortul timp de 2 luni sa ma tot asalteze cu telefoane sa-mi zica ca a gresit, ca ma iubeste , ca nu-i trebuie altul , sa faca tot felul de gesturi necugetate , nebunesti, trecind apoi la amenintari ,sa ma ponegreasca ca si inainte , etc.M-am tot gindit sa ma intorc la ea, dar ea face ce face si strica tot, parca imi aduce aminte ca nu s-a schimbat, e tot iresponsabila in relatia dintre noi, chit ca tot scoate copiii ca leitmotiv, se agata de asta…
  E o fiinta extrem de schimbatoare , nu mai am nici o incredere in ea, copiii sint destul de mari 16 si 21 ani, spuneti-mi va rog , oamenii se pot schimba -daca exista si niste trasaturi de caracter si mosteniri comportamentale genetice ? eu nu cred, nu mai am nici o incredere in ea, e incorigibila
  Rog opinii pe
  danvenetian@yahoo.com

  Apreciază

  1. Este greu de venit cu vreo opinie (cu atat mai putin sfaturi) in situatia dumneavostra. O schimbare a sotiei d-tale nu o poate face decat Dumnezeu prin pocainta ei sincera( cat si a d-tale). Dumnezeu poate schimba si pe cei mai decazuti oameni. Puteti sa ii spuneti ca va intoarceti la ea daca se isi schimba viata prin pocainta. Poate nu ar fi rau sa cautati o biserica si oameni credinciosi care sa va sprijine prin rugaciune. Am scris si o carte cu marturii ale unor oameni cu probleme mari care au fost schimbati prin pocainta. Poate o carte ca aceasta v-ar ajuta. Se umeste CREDINTA INTRE PASIUNE SI RUTINA. Vezi aici: http://kerigma.ro/carti.php?detalii=21400

   Apreciază

   1. Multumesc pentru raspuns , i-am mai spus ca daca ea se va schimba -treaba ei cum , am mai incercat pe partea credintei si a fost refractara la idei de genul asta- si daca D-zeu vrea sa ne reunim, ne vom reuni, dar acum asa a vrut El, sa ne despartim , eu asa am simtit ca e soarta ..

    Apreciază

 9. Ce spuneti cand un parinte il iubeste mai mult pe un copil, decat pe celalalt ?? orice ar face celalalt este egal cu 0 pt el.. eu sunt in acesta situatie…mai am o sora mai mica, insa de multe ori in viata mea am vazut lucrul acesta, orice faceam pt mama sau pt ea, era egal cu 0 tot pe ea o vede cea mai buna si cea mai sfanta !!!

  Apreciază

  1. Mihaela, poate ca este numai parerea ta, ca mama ta o iubeste mai mult pe sora ta. Poate ca ar trebui sa te gandesti in ce masura ti-ai ascultat parintii, in ce masura ii respecti…Dar pentru a putea discuta mai multe pe acesta tema ar trebui sa stiu ce varsta ai

   Apreciază

    1. La aceasta varsta nu cred ca ti se cere sa faci ceva anume pentru mama sau sora ta. Cred ca mama ta (ca orice alt parinte normal) iti vrea binele si pentru aceasta ar vrea sa te porti intr-un anumit fel. Parintii in general sunt ingrijorati de libertinajul tinerilor, ingrijorati pentru ca acest libertinaj le poate fi foarte daunator in viata. Poate ca tu ai trecut printr-un fel de rebeliune adolescentina, perioada in care te-ai impotrivit mamei tale si sfaturilor ei. Conflictele de pareri dintre voi te-au facut sa crezi ca ea nu te mai iubeste. Pe de alta parte poate ca sora mai mica este mai ascultatoare si mai supusa, intre ea si mama nu sunt conflicete, lucru care te face sa crezi ca o iubeste mai mult.
     Parerea mea ar fi ca tu trebuie sa discutii sincer cu mama ta, sa ii spui ceea ce simti, sa ii spui ca te simti neiubita. O discutie deschisa cu mama ta ar putea rezolva multe dintre temerile tale. Mai scrie-mi

     Apreciază

     1. …noo, eu de cand am am inceput facultatea am plecat de acasa , si atunci normal k sora mea, a stat doar langa ea si i s-au facut toate mofturile… i-am spus de multe ori, k de ceea ce aveam nevoie, nu mi-a oferit, adica dragostea ei😉 am vazut multe chestii, in care a fost nedrepata cu mine si cu ea era alfel…nah, in fine asta e viata🙂

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s