TOTUL ESTE DEŞERTĂCIUNE!

Când Corintul a fost asediat de Filip Macedonianul, fiecare cetăţean a fost mobilizat în lupta de apărare a cetăţii. Unii reparau zidurile, alţii aruncau lănci sau trăgeau cu arcul în inamic.
Diogene, filozoful, s-a pus şi el în mişcare. Îşi rostogolea vestitu-i butoi, fără vreo noimă, pe străzi. Întrebat de ce, el răspunse: “Păi n-aş vrea să fiu singurul leneş între atâţia care lucrează”.
Dar ceilalţi fac ceva util pentru cetate, ceea ce nu e cazul tău” i se răspune.
Solemn, Diogene continua să-şi rostogolească butoiul. Considera activitatea celorlalţi la fel de lipsita de sens ca a lui. Corintul şi Imperiul Macedonian vor trece, indiferent cine va învinge în această bătălie. Soldaţii ambelor tabere, învingători sau învinşi, vor muri curând.

După câteva secole cui îi va mai păsa de amănuntele acestei bătălii? Există azi cineva care să îşi mai amintească numele luptătorilor? Locuitorii cetăţii erau foarte ocupaţi cu lucruri care în perspectiva eternităţii, s-au dovedit la fel de deşarte ca rostogolirea unui butoi.
În lumea aceasta în care toate lucrurile trec, există un singur lucru care rămâne: este ceea ce a făcut pentru noi, pe Golgota, Hristos cel veşnic. Celelate lucruri nu vor fi în cele din urmă de nici un folos…

Nu dispreţui pe cei care îşi petrec timpul cu distracţii dacă munca cinstită cu care te lauzi nu va aduce rezultate mai bune pentru veşnicie. Slujeşte-L pe Hristos cel crucificat şi înviat. Aceasta este singura munca ne-deşatră.

Autor: Richard Wurmbrand ( Din “Drumul spre culmi“, volumul II)

2 thoughts on “TOTUL ESTE DEŞERTĂCIUNE!

 1. Azi traim intr-o societate in care pentru cei mai multi moralul este devalorizat indiferent de clasa politica ,religioasa si sociala.Persoanele umane in viata ajung sa aspire si sa se indrepte spre alte concepte si astfel se ajunge in o mare degradare umana cu cat ca stiinta avanseaza si puterea de comunicare este mai libera!Oare de ce toate aceste schimbari in personalitatea umana? Mesajul Scripturii chiar nu mai ajunge luat in considerare sa se ajunga la o adevarata schimbare?Mesajul este simplu si scris de zeci,si chiar sute ,mii de ani pentru omenire .Este preluat si multiplicat de fiecare generatie .Usor de accesat si totusi oare de ce nu ajunge cunoscut si in viata aplicat chiar de cei mai multi asa zisi teologi care ar parea sa fie prin pretentie un exemplu pentru cei din jur dupa cum profesorii sint pentru elevi?Mesajul este scurt si astfel apare scris;”…22. cu privire la felul vostru de viata din trecut, sa va dezbracati de omul cel vechi care se strica dupa poftele inselatoare;
  23. si sa va innoiti in duhul mintii voastre,
  24. si sa va imbracati in omul cel nou, facut dupa chipul lui Dumnezeu, de o neprihanire si sfintenie pe care o da adevarul.
  25. De aceea, lasati-va de minciuna: “Fiecare dintre voi sa spuna aproapelui sau adevarul”, pentru ca suntem madulare unii altora.
  26. “Maniati-va, si nu pacatuiti.” Sa n-apuna soarele peste mania voastra
  27. si sa nu dati prilej diavolului.
  28. Cine fura sa nu mai fure; ci mai degraba sa lucreze cu mainile lui la ceva bun, ca sa aiba ce sa dea celui lipsit.
  29. Niciun cuvant stricat sa nu va iasa din gura; ci unul bun, pentru zidire, dupa cum e nevoie, ca sa dea har celor ce-l aud.
  30. Sa nu intristati pe Duhul Sfant al lui Dumnezeu, prin care ati fost pecetluiti pentru ziua rascumpararii.
  31. Orice amaraciune, orice iuteala, orice manie, orice strigare, orice clevetire si orice fel de rautate sa piara din mijlocul vostru.
  32. Dimpotriva, fiti buni unii cu altii, milosi si iertati-va unul pe altul, cum v-a iertat si Dumnezeu pe voi in Hristos.”
  Oare chiar din nou omenirea a ajuns la starea cand Domnul Isus s-a nascut si putini l-au recunoscut?Chiar atit de blocati si de impietriti am ajuns ca un popor crestin si sa uitam standardele morale si legile divine?Aceste intrebari nu ar trebui sa ne trezeasca si sa ne ajute sa intelegem la ce in viata ajungem corigenti?

  Liked by 1 person

 2. Ori cum am lua problema nu ajungem la nici un rezulta sa impace amindoua taberelle -pro si contra. -Daca esti harnic si agonisesti ca sa poti ajuta si pe cel ce nu au, sau un handicapat vei fi socotit de unii- avut, avar . Daca stai tota ziulica scotind de zor -gogosi- pe gurita ,criticind pe cei avuti, vei fi socotit -om slab, puturos -marinica etc. Cind Dumnezeu a dat afara pe Adam si Eva din rai,- Le-a spus –cu sudoarea frunti va veti cistiga painea. – deci fiecare e dator sa munceasca dupa puterile lui. Sa nu uitam ca Dumnezeu sfinteste locul – El da ploaia si caldura –dar nu sapa ,nu sadeste nu ingrijeste recolta si nici nu secera –asta e datoria omului. Solomon spunea —toate -s goana dupa vint-. Si asta e adevarat , daca ai lucrat si ai trait cu ideia ca toate-s datorita iscusintei tale, uitind ca munca ta fara ploaia si caldura ce le Domnul , ar fi total zadarnica.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.