Cat de periculoasa poate fi „Protectia copilului” din Norvegia

Lider de la Barnevernet (protectia copilului) Norvegia acuzat de incest cu propriile fiice.

Va rog copiati  şi distribuiti acest articol!

Tradus de catre Maria Goron dintr-un cotidian norvegian;  pot fi si exprimari mai neclare. (Vezi linkul de la finalul articolului).

Oameni, ca nemernicul de mai jos, au răpit şi continua să răpească copii în Norvegia.

Daca te doare nu sta nepasator. Vezi aici ce poti sa faci: https://www.facebook.com/Norway-Return-the-children-to-Bodnariu-Family-744234959015965/?pnref=story

Tată familist  angajat al Barnevernet  și-a sedat fetele cu somnifere și le-a abuzat.

Barbatul cu varsta  în jur de 50 de ani este inculpat pentru grave abuzuri împotriva propriilor fete. Conform acuzării una dintre fete era minoră când au început să aibă loc aceste abuzuri.
Bărbatul familist – care pe parcursul multor ani a fost lider in instituția Protecția Copilului (Barnevernet ) – a facut fotografii și a filmat abuzurile împotriva fetei celei mari. El este acuzat și pentru „producție și deținere de materiale pornografice şi materiale care îi  prezinta pe copii în ipostaze sexuale„
Conform acuzațiilor, abuzurile au avut loc în locuința familiei din nordul Norvegiei precum și în afara țării. Abuzurile împotriva fetei celei mari au fost făcute în perioada 2006 până în 2009 iar abuzurile împotriva celei mici ar fi aavut loc în vara anului 2012.

– Barbatul recunoaște parțial capetele de acuzare

Poliția susține că tatăl și-a drogat fetele cu somnifere înainte să înfăptuiască abuzurile astfel încât ele nu se putea împotrivi.
– Conform avocatului apărării citat de VG, inculpatul recunoaște părți din capetele de acuzare.
Apărarea nu dorește să comenteze ce anume din acuzare este recunoscut de părintele anchetat.
Din câte VG a fost informat, tatăl fetelor a fost angajat al Barnevernet (Protecția Copilului) intr-un județ din nordul Norvegiei în mai multe perioade între anii 2009 și 2014. Printre altele a avut și o slujbă de conducere în cadrul instituției, s-a ocupat cu organizarea activităților dar a avut și responsabilitatea pentru copii și tineri.
Tatăl acuzat a mai lucrat  și în domeniul psihiatriei precum și în bisericii.
Conform acuzării, tatăl din această familie și-a supus soția și fetele la amenințări și violență încă din anii 1990.

Acuzat de violență în familie

Poliția susține că poate dovedi o continuă activitate de teroare psihică si abuzuri –printre altele amenințări că își se va sinucide dacă familia nu se supunea așteptărilor lui.
Avocatul apărării Hege Salomon nu dorește să comenteze deocamdata cazul în afara faptului că acest caz este deosebit de grav din ceea ce reiese din capetele de acuzare.

Un alt avocat local descrie ziarului VG acest caz ca fiind unul grotesc.
– Este un caz care a afectat foarte mult pe toți cei vătămați, declară avocatul apărării.
– Familia a trăit într-o continua stare de teroare psihică și violență iar în plus abuzul sexual al uneia dintre fete este îngrozitor de gravă. Tatăl acuzat, în schimb,  se prezintă ca un om realizat professional ce ajută pe alții și care activează ca și terapeut psihic în diferite situații.
Miercuri un alt avocat al apărării nu a avut posibilitatea să răspundă solicitărilor VG.
Procesul împotriva acestui tată începe marți într-o judecătorie din partea de nord a Norvegiei.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/krim/politiet-om-tiltalt-familiefar-og-barnevernsansatt-dopet-ned-doetrene-og-forgrep-seg/a/23563442/

10 gânduri despre &8222;Cat de periculoasa poate fi „Protectia copilului” din Norvegia&8221;

  1. Multumim din inima pentru traducere si semnalarea acestei stiri. Fiecare stire ne va mobiliza mai mult si mai bine ca sa ajutam familia Marius si Ruth Bodnariu in lupta lor cu acest sistem diabolic. Dumnezeu sa ia aminte la strigatele / rugaciunile copiilor Sai de pretutindeni si sa rezolve acest caz! Vom posta si noi articolul. Inca odata, multumim si Dumnezeu sa va rasplateasca!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Sunt de acord cu „sistemul de protectia copilului” dar pe drept cand in adevar copiii sunt abuzati in vre-un fel dar dovedit cu medici,psihiatri,cu vecini,chiar si rude apropiate. Ce se aude despre Norvegia chiar si alte tari nordice este in afara oricarui bun-simt,si legile cu privire la familie care are o raspundere mare in cresterea si educarea copiilor unde se regasesc in aceste situatii ? Ce sa mai spun ca, decand este lumea asta,familia a avut si mai are responsabilitatea cresterii si educarii copiilor pt.ca nimeni nu poate oferi dragostea,neconditioanata apropierea si relationarea cu copiii lor. Ei vor sa controleze ce se intampla in familii dar pe ei cine ii controleaza, cum pot parintii sa stie ca copiii lor sunt intradevar tratati in toti parametrii buni din familiile normale in aceste centre de protectie ?

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s