Paradisul Norvegiei-iadul copiilor!

Nefericiţii din rai

O poveste incredibilă se întâmplă într-o ţară frumoasă ca în basme, extrem de bogată, cu peisaje naturale mirifice, cu munţi fascinanţi, mărginiţi de lacuri şi fiorduri de o rară frumuseţe. Povestea incredibilă este că într-o tară ca un paradis copiii şi implicit şi păriţii lor sunt extrem de nefericiţi.

 

În ţara aceasta frumoasă şi bogată la o mulţime de copii  le este interzis să se bucure de iubirea şi protecţia părinţilor lor naturali. Li se interzice să se bucure de dragostea rudelor, a bunicilor, a mătuşilor, unchilor, verilor şi a altor rude, sânge din sângele lor. Pentru ca atunci cand Barnevernetul ii răpeste (sub pretextul „Interesul superior al copilului) dar de fapt pentru motive foarte discutabile, nu îi plasează în familia largită aşa cum ar fi adevaratul interes al copilului.

Norvegia este ţara în care statul dispreţuieşte părinţii

Este ciudat că în ţara aceasta frumoasă şi bogată statul are o percepţie foarte negativă, foarte proastă despre părinţii naturali ai copiilor. Merge de la prezumţia că părinţii naturali sunt duşamnii copiilor. Nu te-ai îngrijora că un animal nu şi-ar purta de grijă puilor săi. Dar Norvegia se „îngrijorează” de părinţi. Faptele arată că această îngrijorare are alte rădăcini, printre care sumele imense de bani care circulă prin sistemul Barnevernet.

De ce se întâmplă acest lucru?  Părerea mea este că ar fi 2 probleme majore:

1.Norvegia care a fost cândva creştină este acum atee. De fapt este cea mai ateistă din Europa. Doar 1-2 % din populaţie mai frecventează biserica, ceilalţi au căzut pradă secularismuluiar raportându-se la viaţă doar din perspectiva materială.

2.Norvegia este atât de bogată încât a devenit o problemă în cum să cheltuie aceşti bani. Bogăţia şi secularismul au făcut ca oamenii (şi copii) să fie priviţi ca fiinţe pur biologice, care trebuie să se ingrijească doar de trup. Nu mai este de interes moralitatea, veşnicia, când există mâncare şi bautură din abundenţă, lucuinţe frumoase, somn, pofte şi o mulţime de posibilităţi de distracţie.

Atunci când Norvegia era creştină, era acceptat, ca de la sine înţeles, faptul că întotdeauna părinţii (cu foarte rare excepţii) îşi preţuiesc copiii şi cu cât părinţii sunt mai credincioşi şi mai temători de Dumnezeu, cu atât familia este mai sănătoasă şi mediul familial cu atât mai prielnic pentru dezvoltarea pe toate planurile a copiilor, indiferent de nivelul de sărăcie sau bogăţie. Toţi ştim foarte bine că şi animalele au instinctul matern foarte dezvoltat şi că mama animal şi-ar da viaţa pentru pui. Dar statul ateist, secularist norvegian, nu vrea să recunoască acest atribuit omului. Statul norvegian dispreţuieşte pe cetăţenii săi, pe părinţii şi bunicii norvegieni.

STATUL, noul dumnezeu al Norvegiei

Dar acum, o Norvegie atee şi foarte bogată (datorită rezervelor naturale) şi-a permis să pretindă cu aroganţă că stie mai bine decât Dumnezeu şi decât părinţii care sunt nevoile copiilor. Pretinde că aceşti copii nu mai sunt ai părinţilor, ci ai statului şi că el statul cunoaşte mai bine nevoile copiilor. Deci o Norvegie socialistă în care statul este Noul dumnezeu!

Drept urmare a „îngrăşat” un aparat birocratic uriaş format din tot soiul de funcţionari, asistenţi sociali, psihologi, sociologi, care ignorând nu numai legile lui Dumnezeu, ci orice lege a bunului simţ, au emis o mulţime de legi complicate şi arbitrare, care, sub deviza ipocrită „Interesul superior al copilului” postulează că părinţii ar reprezenta un pericol pentru copii.

A creat deci un oribil Barnevernet, căruia i-a dat foarte mulţi bani şi puteri depline. Apoi l-a multiplicat în fiecare comună. Barnevernetul este oglindirea unui sistem totalitar de opresiune a familiilor. Ei stau la pândă în fiecare comună, spionând familii, spionând în scoli pentru a-şi putea face „norma”, la cazuri rezolvate, la copiii salvaţi de părinţii lor.

Doamna ambasador a Norvegiei la Bucureşti a afirmat că totuşi numai în 2 la 10 cazuri copiii nu trăiesc în mediul lor familial. Numai 2 din 10 cazuri? Deci  20% dintre părinţi sunt periculoşi? Plus încă cel puţin 20% dintre toate rudele acelor „părinţi netrebnici”, pentru că Barnevernetul când răpeşte copiii nu îi dă nici în ruptul capului rudelor ci îi duce în medii stăine. Deci aproape jumătate din populaţia norvegiei reprezintă un pericol pentru proprii copii? Vai de ţara această bogată pradă secularismului lipsit de scupule.

Adevăratul abuz pshic, emoţional, fizic, o teribilă frica, sentimentul lipsei de identitate, necunoaşterea rădăcinilor, întârzierea în maturizare şi în asumarea de responsabilităţi se fac vizibile abia o dată cu mutarea copiilor în medii străine. E posibil ca acolo să aibă mai multe lucruri materiale, dar nu vor avea niciodată iubirea necondiţionată a părinţilor lor. Abia acolo, lângă oameni care nu pot simţi niciodată pentru ei ca adevăraţii părinţi, se pot întâmpla  cele mai multe abuzuri asupra copiilor.  Copii abuzaţi in Foster care: http://www.sunherald.com/news/local/crime/article52337450.html

Dând click pe poza de mai jos vezi ce generaţii de copii cresc tările scandinave ghidaţi de psihologii lor ciudaţi:

Copiii lasati sa faca tot ce vor

Mă întreb cum acceptă oamenii. Populaţia deşi are un trai material bun, lucrează doar 4 zile pe săptămână, este îngenunchiată de stat, îndoctrinată şi manipulată, supusă, corectă politic, dezorientată. Fără Dumnezeu oamenii nu mai au repere şi cred că statul stie mai bine  Întotdeauna când se răpesc copiii vreunei familii sunt amneniţaţi, manipulaţi să tacă. Pe noi în România doar sărăcia ne fereşte de acest sistem diabolic. Vezi aici detalii şi un alt caz de răpire descris în amănunţime:

Unii sesizează pericolul şi mulţi imigranţi (pentru că lor li se răpesc mai des copii) au început să fugă din Norvegia. Alţii cred că nu li se va întâmpla lor, până când nenorocirea dă peste ei.

Dacă vă doare inima pentru copiii răpiţi şi batojocoriţi de Barnevernet Norvegia, faceţi tot ce vă stă în putinţă ca să expuneţi ticăloşiile lor. Am venit în articolele anterioare cu sugesti cum să facem lucrul acesta. Monstrul Barnevernet  se bazează pe tăcerea celor ce sunt afectaţi şi pe  tăcerea noastră. Să nu tăcem!

Maria Goron

(Copiati si distribuiti acest articol; din mila pentru copiii abuzati de stat!)

 

64 de gânduri despre &8222;Paradisul Norvegiei-iadul copiilor!&8221;

  1. Stimata doamna, nu stiu de unde a-ti nascocit aceste aberatii?!, dar se vede ca sunteti romanca, si cautati tot felul de tertipuri si reinterpretati o lege. De ce nu faceti un articol la fel de amplu despre crimele si atrocitatile care se intampla asupra minorilor si copiilor preadolescenti din ROMANIAAAAAA! hei!!! pe ce lume traiesti stimabila?! va este rusine sa afle intreaga Europa? va legati de un stat civilizat, care a stiut ce legi sa implementeze sa dispara pentru totdeauna abuzurile de orice natura asupra minorilor si implicit copiilor. De ce statul Norvegian nu a luat acei copii INAINTE!!! ca fetita respectiva sa spuna la scoala ca a fost batuta acasa in repetate randuri STIMABILA!!!? Este evident ca aceasta organizatie asta urmareste, sa prinda cu orice scop acei jegosi de parinti care i-si ”educa” copii in stil Romanesc ; ”eu te-am facut , eu te omor”, ei i cazul asta statul Norvegian spune; ”Da! tu i-ai facut dar n-ai niciun DREPT!!! sa-i maltratezi.” si ii ia, si sincer stimabila, bine face, plus de asta daca fapta e mai grava parintii pot face chiar puscarie. De ce in Romania PRIMITIVA, se intampla toate acele violuri, supunerea minorilor la munci silnice, maltratare, arsi cu tigara de parinti, sau de ASISTENTII SOCIALI care ar trebuii sa-i apere si sa-i ocroteasca de relele produse acasa in mediul jegos al familiei, sunt batuti si trimisi la cersit!?, asta e mai bine stimabila doamna, ca nici nu-mi mai vine sa va spun astfel dupa ce articol a-ti putut posta.
   In consecinta va invit sa cititi legea Norvegiana referitor la abuzurile contra minorilor, si totodata DREPTUL minorilor impotriva parintilor abuzivi, si apoi sa postati sau sa dati copy paste la alti ”jurnalisti” care habar nu au despre ce vorbesc.

   Apreciază

   1. Mai bine ai studia putin problema sa vezi despre ce e vorba. Ignoranta ta nu are scuza.
    Daca ai fi cautat putin pe prietenul Google, ai fi gasit nenumaratele cazuri de abuz, unele prezentate chiar de norvegieni.
    Daca Norvegia e considerata civilizata in mentalitatea noastra a romanilor, nu inseamna ca nu pot aparea si la ei abuzuri.
    Abuzurile din Romania, nu justifica abuzurile din Norvegia. Pentru mine, tot abuz e, ca e din partea parintilor, ca e din partea statului.
    Nu poti sa acuzi niste oameni de cine stie ce (cum ca parintii ar fi abuzivi), fara macar sa stai de vorba cu ei sau sa faci un studiu de caz. Imagineaza-ti ca tu ai fi condamnat definitiv, inainte de a fi judecat. Ti se pare normal sau corect?
    Aici nu discutam de un pericol pentru copii. Sub nici o forma. Din contra, ceea ce li se intampla acum copiilor, mi se pare un mare abuz: si daca i-ar lua de la parinti, dar sa-i desparti unul de altul, mi se pare aberant. Totodata, sa nu li se permita parintilor sa-si vada copiii, sub supraveghere, e la fel de aberant.
    Asa ca, recomandarea mea e sa vorbim mai putin si sa gandim mai mult.

    Apreciază

   2. Claudiu Lup, ai fost acolo când fetița cea mare a declarat că este bătută în repetate rânduri acasa? Îi cunoști personal pe acei doi părinți ca să ști că sunt niște jegoși (nespălați)? Ai citit despre sutele de cazuri de copii luați cu forța din familiilor fără niciun motiv? Știi că rata sinuciderilor în rândul copiilor luați din familiile lor naturale și dați altora în adopție este de câteva ori mai mare decât în cazurile normale? Sții că Anders Breivik (măcelarul acela arian) a fost smuls la patru ani de la sânul mamei sale (pe motiv că la patru ani încă dormea în pat cu mama lui) și dat în adopție. Prietene, aș avea multe întrebări să-ți pun, dar te scutesc pentru că ești penibil.

    Apreciază

   3. Nu stiu nici tu de unde ai nascocit ca acei parinti sint jegosi.Esti de-a dreptul ridicola si cu un caracter „jegos”prin felul radical in care te exprimi.Sint ferm convinsa ca sint mai curati decit tine, atit fizic cit si moral.Sint niste intelectuali care s-au ocupat de copiii strazii tarii tale…tu unde-ai fost aunci,cind strainii veneau in tara ta si se ingrijeau de copiii ramasi in drum din diferite motive?Cu ce drept vorbesti atit de „jegos”despre niste persoane pe care nici nu le cunosti?Ar trebui sa te uiti la birna din ochiul tau si sa nu mai judeci pe nimeni, cita vreme nu ai toate datele problemei ,astfel incit, sa poti trage o concluzie.Tu ai impresia ca sti mai bine legile norvegiei ,decit mama acelor copii?Te inseli daca crezi asta.Sa stii ca acea mama ,cunoste legile tarii ei mai bine decit tine sau oricare dintre noi ,cei care nu ne-am nascut si trait in acea tara.Chiar ai impresia ca tot ce se intimpla in acest caz este drept?De ce crezi ca exista aceeasi problema si cu copiii altor familii de imigranti si nu numai?Citeste,culege date,informeaza-te si apoi scrie,dar intr-un mod civilizat,fara injurii,jigniri,insulte,etc.

    Apreciază

   1. Exact, confortul material. Calitatea superioara a vietii unei societati nu apare intamplator. Mentalitatile majoritare ale oamenilor sunt cele care dicteaza felul educatiei si legile din tara respectiva. Iata ca aceste lucruri au ajutat la sporirea confortului in cazul norvegienilor. A emigra la ei cu alte practici sau pretentii mi se pare cel putin egoist. S-a dovedit de-a lungul vremii si inca se dovedeste ca religia nu face casa buna cu statul. State religioase avem cu duiumul prin asia si africa, iar crestine am avut destule prin evul mediu. Multumim lui Dumnezeu ca au trecut. Ba mai mult, studii recente arata ca exista corelatii negative intre: calitatea vietii si religiozitate (https://en.wikipedia.org/wiki/Wealth_and_religion) dar si intre inteligenta si religiozitate (https://en.wikipedia.org/wiki/Religiosity_and_intelligence).

    Apreciază

    1. Si atunci, dupa parerea dumneatale, este de preferat confortul material chiar daca iti pierzi copiii? Mai doresc sa te mai informez ca mai bagate decat Norvegia sunt Quatar si Arabia Saudita.Or fi mai bogate pentru ca arabii au fost mai inteligenti si cu legi mai bune sau pentru ca s-a nimerit sa aiba petrol ( la fel cum s-a nimerit si la norvegieni). Dar un lucru EXTREM DE IMPORTANT este ca vazand acest IAD al copiilor din Norvegia nu mai putem sa il acuzam pe Dumnezeu de nedreptate; multi spun: -daca Dumnezeu ne-ar fi dat mai multe (bunuri materiale, bogatie) puteam fi mai buni. Dar uite ca Norvegiei, Dumnezeu i-a dat mari bogatii naturale si cu toate aceasta tara isi trateaza oamenii (pe parinti) mai prejos decat pe animale, iar pe copii ii tortureaza, luandu-le dreptul la dragostea parinteasca. Asta poate face doar o tara fara Dumnezeu!

     Apreciat de 1 persoană

     1. In primul rand legat de inteligenta si bogatie. Acele studii sunt facute de sociologi. Ele sunt reprezentative la scara mondiala. N-au nicio treaba cu tara x sau y unde se poate intampla sa existe aglomeratii de „outliers”. Plus ca vorbim aici de indivizi, nu de PIB-ul tarilor din care fac parte.

      Ma indoiesc ca statul norvegian „ii trateaza pe parinti mai prejos decat pe animale”. Se pare ca in cazul Bodnariu se vehiculeaza comiterea de abuzuri fizice si psihice.

      Apreciază

      1. N-am deshis link-urile din comentariul de mai sus, pentru ca argumentele sunt absurde din start. Ce vreti sa spuneti, ca astazi cei care se declara atei sunt mai inteligenti decat crestinii? Pentru ca noi vorbim de crestinism, nu de orice fel de religie. Chiar daca „studiile sociologice” ar fi obiective si n-ar fi comandate si platite de nici o institutie interesata, si chiar daca rezultatul ar fi unul real, acesta n-ar avea nici o concludenta in privinta binelui copilului. Inteligenta si intelepciunea sunt doua lucruri diferite. Inteligenta e innascuta, intelepciunea se dobandeste!

       Apreciat de 2 persoane

      2. Studiile mentionate de dvs sunt consistente cu ipotezele proprii si corelatiile sunt si se pot observa chiar cu ochiul liber. Intrebarea este:” sunt ipotezele corecte si concludente pt situatia de fata? „. Vorbim aici de crestinism-biblic-autentic, acela care nu a prea fost religie de stat, acela care a suferit pe urma inchizitiei si religiilor de stat, acela care crede in libertatea religioasa si de gandire. Reforme religioase autentice(marile treziri -the great revivals) urmate de reforme morale au dus la dezvolatrea Europei(puternic influentata de crestinismul biblic autentic pana acum 100 de ani) – si USA (la fel puternic influentata de crestinism autentic pana aucm 40-60 de ani ). Cand vorbim de prosperitatea statelor trebuie sa intelegem ca o corelatie cauza(ce crede populatia) -efect(porsperitate morala, sociala, financiara) se vede in timp, decade cel putin – daca intelegem economie catusi de putin asta va parea foarte logic daca nu axiomatic(dar daca facem un studiu statistic sa manipulam mase nestiutoare putem scoate ipoteza asta din calcul :))😀 -ca no sa se prinda). Analizeaza asta si vei vedea o corelatie excelanta ..singurul cluster de outlieri va fi Japonia care oricum nu poate sa isi ia credit decat pt ca au avut o baza morala solida pe care au putut copia si implementa cu mare succes si rapid un model American. Pe scurt crestinismul autentic( cu reformele lui) e strans corelat(si temporal si geografic) de iesirea din evul mediu. In societatile in care o mare parte il impartaseau s-a dezvoltat dreptul de exprimare libera si libertatea de a crede absolut ce vrei, inclusiv ceva impotriva impotriva credintei majoritatre. ( Chiar si grecii si romanii te omorau daca aveau o viziune/credinta complet opusa).

       Apreciază

      3. Legat de abuzurile facute sau nefacute un singur lucru trebuie sa intelegeti: in orice tara normala mai intai se face procesul/ ancheta apoi se da pedeapsa, in nici un caz nu se da pedeapsa apoi se face ancheta care bineinteles ar fi normal sa aiba acelas rezultat cu pedeapsa. In orice tara civilizata ti se iau copii daca ii abuzezi dar mai intai se face o ancheta, si nu pentru motive ca ..”i-ai dat bluza jos si ai agatat un dinte de lapte si i-lai scos”, „sandviciul lui nu era la fel de bogat ca al colegiilor”. In nici o tara normala nu gasesti scris la scoala „partintii tai te pun sa faci teme suna-ne si te salvam” , nu ai titluri de ziare „25 % din copii au fost salvati din familii”. E normal sa il iei din familie cand suferinta pe care i-ar cauza-o despartirea de parinti este mia mica decat cea cauzata de parinti. In restul cazurilor le dai amenta sau ii pedepsesti pe parinti asa in cat copiii sa nu sufere mai mult. Iar daca te indoiesti de ce inseamna 8 din 10 verificati cati copii au fost luati (peste 200 000 dupa cunostintele mele intr-o generatie) care la o pupulatie de 4 milioane loc /1 milion de copii e chiar 8 din 10.

       Apreciat de 1 persoană

       1. Nu cred ca are rost sa ne dam prea mult cu presupusul. Stiti sigur ca n-a existat o ancheta? Am inteles ca directorul de la scoala a facut niste declaratii. Din nou, numerele alea par sa fie mult exagerate. O simpla cautare pe google vorbeste de cateva mii, nici decum 200 de mii. Dar in fine, prefer sa nu ma avant in ipoteze atata timp cat nu gasesc o sursa respectabila pentru aceste date.

        Apreciază

        1. Ce le-a trecut prin cap la cei de la Barnevernet, Samnanger(Protecția Copilului din Norvegia, in engleză CPS): voind să ia doi copii de la o femeie și știind că iese cu scandal, s-au gândit să propună unui doctor să-i cheme pe femeie și copii pe ascuns la o consultație, să bage copiii într-o cameră, pe mamă în alta și până doctorul povestește cu mama, ei să fure copiii.

         I-au propus doctorului mișcarea și acesta a refuzat indignat.
         Mai mult, doctorul a expus cazul pe net.
         În acea micuță localitate, Samnanger, (lucrurile s-au petrecut în 12 februarie 2013) de numai 2400 de locuitori oamenii s-au revoltat, s-au strâns cam 250 de locuitori (ziarul zice ca 160) la un protest cu torțe împotriva metodelor Barnevernet, metode desigur aplicate în numele lozincii: ”CE E MAI BINE PENTRU COPIL”.Mai multe aici: https://vesteabuna.wordpress.com/2016/01/01/doctorul-jacob-christian-norup-a-refuzat-sa-fie-folosit-ca-momeala-de-barnevernet-si-a-expus-cazul/

         Apreciază

    2. Desi comfortul material este in sine un lucru bun si reprezinta un factor de evaluare atunci cand vorbim de calitatea vietii, nu este totusi singurul factor. Libertatea religioasa si libertatea de exprimare sunt doua caracteristici ale statelor cu adevarat democratice. In momentul in care acestea incep sa fie subminate, asa cum se intampla in tot mai multe state europene seculare, directia este una ingrijoratoare. Nimeni nu pledeaza aici pentru un stat religios. Separarea bisericii de catre stat a fost unul din cele mai bune lucruri care s-au intamplat. Guvernul si biserica nu sunt tot una, si nici nu au acelasi rol, asa cum rezulta din Biblie. Dar statele europene n-au devenit seculare odata ca despartirea bisericii de stat, si n-au devenit seculare tocmai pentru ca au continuat sa functioneze dupa princiipile si legile biblice care au stat la baza formarii unor constitutii solide si serioase. In ziua de astazi statul devine tot mai secular prin faptul ca respinge orice principiu care are la baza credinta crestina, credinta care a stat la baza valorilor morale ale societatilor vestice si a dezvoltarii lor economice. Nu intamplator statele crestine au fost unele din cele mai democratice state. Lucru care se schimba incet dar sigur, iar primul drept care este afectat este acela de exprimare a libertatii religioase. Nu va faceti iluzii ca asemenea state ar putea sa functioneze si sa infloreasca in continuare respingand exact lucrurile care au stat la baza progresului lor. Am ajuns si noi in Europa exact in momentul cand aceasta incepe sa decada. Si ce anume produce aceasta decadere daca nu coruptia de la toate nivelele? Si de unde vine coruptia daca nu vine din lipsa fricii de Dumnezeu?

     Apreciat de 1 persoană

     1. Crestinismul n-a stat la baza dezvoltarii societatilor vestice, ba din contra a intarziat-o cat a putut. Vorbiti probabil de iluminism, perioada de promovare a ratiunii si stiintei dar si de combatere a dogmelor religioase. Marile revolutii, indepartarea absolutismului sau fondarea Statelor Unite s-au realizat cu ideologii iluministe.

      Libertatea religioasa este garantata in statele moderne. Se incearca insa evitarea fundamentalismului religios (care e unul dintre marile pericole ale acestui secol) dar si indoctrinarea abuziva a copiilor, care nu au capacitatea sa discearna.

      Apreciază

      1. Nu vorbesc despre crestinismul Evului Mediu, crestinism care nu avea nimic de-a face cu Biblia. Reforma lui Luther, tiparirea si traducerea Bibliei in limba poporului si punerea acesteia in mainile oamenilor au pus bazele unei abordari rationale a credintei si a dus la inlaturarea misticismului. Rolul pe care credinta crestina protestanta la avut in privinta moralitatii si eticii muncii in Europa si America va incepe sa se vada tot mai mult pe masura ce oamenii se indeparteaza de ea.

       In ce priveste fundamentalismul religios, care sunt problemele provocate de crestinism in acest secol? Sau pentru a fi corecti politic ar trebui sa nu mai dam dreptul nimanui sa-si creasca copiii asa cum socotesc ei de cuviinta? Cine sa fie arbitru in situatiile acestea, statul? organizatiile seculare?

       Apreciat de 1 persoană

   2. Stimata doamna, daca ai urmarit cu atentie reportajul de pe You tube, la secunda 0:57, observai ca copii au fost luati de la familie doar DUPA, retineti domnilor jurnalisti, DUPA ce fiica lor de 10 ani ar fi spus la scoala ca a fost lovita de parinti.( de ce nu i-a luat statul inainte ca fata sa spuna la scoala asta)??? PUNCT!!!, acum mai trebuie sa va interesati care sunt legile in Norvegia, referitoare la abuzurile parintilor de orice natura asupra minorilor. Ori daca acea fetita a spus la scoala ca a fost lovita sau abuzata de parinti, pentru statul Norvegian asta este de ajuns, fara nicio alta explicatie statul intervine in apararea minorilor, si cu atat mai mult daca si conditiile in care minorii locuiesc cu parintii sunt precare, fara discutii, statul ia copii in grija lui.
    Dupa toate acestea, ramane la latitudinea parintilor, sa demonstreze in instanta daca au abuzat sau nu minorii, si mai ales sa demonstreze ca au conditiile minime necesare impuse de lege pentru cresterea lor.
    Sa stiti ca legea sa aplica pentru absolut toti cetatenii care locuiesc in aceasta tara, indiferent de nationalitate , iar toti cei pe care eu ii cunosc au copii, si credeti-ma ca sunt FOARTE atenti la ceea ce le spun copiilor, si felul de a se impune in fata lor, tocmai pentru a nu intra sub incidenta acestei legi. Statul nu ataca familia, insa daca un copil se plange autoritatilor de rele tratamente, s-a terminat. Dar trebuie sa mai stiti ca adolescentii care au depasit varsta de 15 ani au libertate deplina sa faca ce vor, atat din partea parintilor cat si din partea statului, sa-si croiasca singuri drumul in viata, iar daca au nevoie de ajutor, statul ii ajuta, si ii ajuta chiar foarte bine, daca gresesc sau fac ilegalitati, raspund in fata legii.
    Retineti, daca o astfel de lege ar fi fost implementata si in Romania, zeci, sute, sau mii de copii n-ar mai fi fost abuzati, batuti, violati, supusi la munci silnice, sau mai rau, ucisi.
    Cate cazuri de copii dati in plasament in Romania, abuati fizic si supusi la munci silnice au fost si sunt la ora actuala?!
    Aceasta lege nu a fost data degeaba, in Norvegia, a fost data, tocmai pentru a elimina primitivismul uman, primitivism in care Romania ESTE! si la ora actuala.
    Asistenta sociala din Norvegia este o forta de neclintit tocmai pentru a ajuta minorii, nu parintii!.
    Astfel de lege exista si in Suedia, Danemarca, Finlanda, si ar trebui sa existe in toate tarile care se considera civilizate.
    Referitor la religie, nimanui nu-i este interzis sa mearga la biserica, si nu a fost ingradita nicio religie, fiecare e liber sa apartina oricarei religii si sa practice acea religie, iar usile bisericilor de orice religie, retineti, sunt deschise NON STOP, si ce este mai important,POPII nu cer si nu incaseaza absolut nicio koroana pentru uzul personal. Taxele pentru servicii sunt afisate, se elibereza factura, si se plateste impozit dupa absolut orice venit.
    Exista in Romania asa ceva?, ma indoiesc, deci inca un capitol de mediocritate la care Romania exceleaza. Recunosc, legea e cam aspra, dar este facuta pentru protejarea minorilor de orice abuz indiferent de natura lui din partea adultilor, si din acest motiv, in Norvegia cazurile de astfel de abuzuri asupra minorilor si in general al copiilor sunt aproape ZERO!, ceea ce in Romania nu intra in discutie, deci cum e mai bine oameni buni?

    Apreciază

    1. Domnule, Claudiu Lup, multumeste lui Dumnezeu ca esti inca cu copiii tai. Copiii acestia (Bodnariu) dintr-o familie mixta foarte buna (tatal inginer, mama asistenta medicala) si foarte iubitoare, au fost inhatati in momentul in care fata cea mare a cantat un cantec crestin la scoala. Apoi monstrul Bernevernet a cautat pretexte, supunand copiii la ore in sir de interogatorii staliniste ca aici: https://www.youtube.com/watch?v=vPjgV3btWDg Turid Kavli o psigoloaga sinistra, a interogat intr-un mod sadic fetita asta timp de 4 ore in care ea a spus NU de 22 de ori. A manipulat-o psihic si i-a spus fetei ca daca nu spune „DA” nu o sa mai plece de acolo (din camera de interogatoiru/de tortura psihica) La urma, obligata psihic, ea a spus un „mm” , asta a insemnat recunoastere si drept urmare fata a stat 12 ani prin diverse familii foster. La majorat, la 18 ani ea a dezvaluit, cosmarul. Ce spui domnule de asta? Tot asa la un moment data fata cea mare Bodnariu a spus la interogatoriu: ” Lasati-ma ca nu stiu ce sa mai inventez” Spui ca in Norvegia nu sunt copii abuzati. Habar nu ai. Uite aici peste 55.000 de abuzuri sexuale > Se intampla in familii foster si in situatiile in care copiii care nu sunt cu parintii lor biologici, pentru ca un parinte natural trebuie sa aiba mari dereglari psihice sa faca asta. http://www.newsinenglish.no/2011/01/06/thousands-of-children-under-assault/

     Apreciază

    2. Dl Claudiu Lup,
     Asa ceva nu exista. Un copil spune la scoala ca „mami m-a batut” si statul il ia, il smulge practic fara sa notifice parintii, vezi Doamne ca sunt conditii precare si se stabileste asta fara sa mearga la ei acasa…asa subit si pe urma incearca sa faca anchete pentru a demonstra ulterior ca nu este asa, ca poate „asa e legea”. Asa ceva este ilegal, nu conform legii, e anormal pentru ca incalca dreptul parintilor, anume prezumtia de nevinovatie si ca nu trebuie sa dovedeasca nimic. Asta se numeste totalitarism, cand statul se situeaza mai presus de lege. Nu are voie asa ceva…plus trauma provocata parintilor si copiilor, care raman din punct de vedere psihic cu sechele pe viata…poate unii copii la maturitate nici nu vor mai fi recuperabili dupa asemenea socuri. La asta nu se gandeste nimeni? Vorba aceea un criminal, care a luat viata unui om beneficiaza de prezumtia de nevinovatie…niste parinti, care au avut grija de copiii lor nu au acest drept? E absurd.
     Altceva…cine ce treaba are cu ce religie practica familia? Considerati ca daca i se interzice unui parinte sa il invete credinta lui in casa lor este libertate? Nu, tot a totalitarism seamana. Cum adica sa ti se spuna ce trebuie sa vorbesti in casa ta si ce sa faci?…si cum sa accepti sa vina cineva in casa ta fara sa te anunte si sa spuna scopul vizitei? Niciun rege nu are voie sa faca treaba asta…e casa ta, proprietatea ta, daca au venit fara un telefon, comunicat, mandat si fara acord sau instiintare, in lipsa ta sunt in ilegalitate, punct.
     In plus familiile unde sunt dati copiii spre adoptie abuzeaza inclusiv sexual de ei si nimeni nu le zice nimic. Daca nu credeti vedeti cazul Breivik si ce a devenit el la maturitate…tot copil luat de la mama a fost. Sistemul l-a ucis si nu numai pe el.

     Apreciază

 1. Niște realități foarte triste prezentate in articol! Din păcate mulți se lasă foarte greu convinși…

  „Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează, și să nu aibă milă de rodul pântecelui ei?” – E o intrebare mai mult retorică pe care o pune Isaia, profetul inspirat de Dumnezeu. Chiar dacă el admite faptul că lucrul acesta s-ar putea prin absurd intâmpla, este o situație cu totul ieșită din comun. El n-a găsit o altă comparație mai bună din lumea noastră cazută, pentru a ne transmite o fărâma din adevărul despre dragostea lui Dumnezeu fată de copiii Săi, decat dragostea unei mame față de copil!

  Confuzia in care sunt aduși oamenii atunci când se indepărtează de Cuvântul veșnic al lui Dumnezeu, este tocmai faptul că ajung să creadă o minciună. Cine ar putea să iubească mai mult un copil decat propria lui mamă, decat propriul lui tată, și decât cei din familia lui de sânge când cei dintâi nu mai sunt? Răspunsul la intrebarea aceasta l-au știut oamenii din toate timpurile, pentru că e una din legile naturale pe care Dumnezeu a scris-o in inima oamenilor.

  Situația din Norvegia dovedește din plin adevarul Bibliei. Cand lumina din tine ajunge intuneric, acesta este mare! De aceea nu-i atât de ușor să-i convingi pe cei care au ajuns să creadă că Barnevernet-ul nu urmărește binele copilului. Indoctrinarea in această privintă s-a produs în timp, și de aceia oamenii nu mai știu să judece decat dacă, sunt ei inșiși victime ale unor astfel de nedreptăți. Cum altfel ai putea interpreta tăcerea oamenilor din Norvegia?

  Apreciat de 1 persoană

 2. Cu putina bunavointa, ati fi inteles ca, atunci cind pomeneste cele 20%, dna. ambasador se refera la totalitatea cazurilor care ajung in atentia serviciilor de protectia copilului, nu la totalitatea familiilor din Norvegia. Ma tem ca „2 din 10” e chiar o situatie excelenta – banuiesc ca Romania, crestina si saraca (timpit argument), sta mai prost.

  Apreciază

 3. Am cautat si eu, fara mari straduinte, statistici similare din US – o tara pe care trebuie ca o socotiti si crestina, si bogata. Serviciul echivalent raporta in 2012 exact aceleasi cifre – 2 din 10 copii in cazul carora s-a intervenit au fost dati in „foster care”. Mai mult, 40% dintre copiii luati de linga parinti au fost mai apoi declarati „nonvictime” si returnati. Repet, asta in Statele Unite, si inca foarte crestine, ale Americii.

  Apreciază

  1. Daca va intereseaza cu adevarat sa stiti realitatea puteti vedea aici felul (intotdeauna similar si in alte cazuri) in care au fost rapiti acesti copii: http://adevarul.ro/locale/timisoara/cazul-bodnariu-drama-nedescifrata-romanului-norvegia-ramas-cei-5-copii-anuntate-protese-orase-importante-europa-america-1_5687c16e37115986c60e293d/index.html Sunt enorm de multe cazuri de copii rapiti de Barnevernet Norvegia de prin toata Europa. Da numai un search pe google, vei vedea reputatia proasta acestei „Protectii a Copilului” si pe web si in imagini

   Apreciază

   1. „Enorm”, „rapiti”, „de prin toata Europa” nu sint semne ca va pasa prea tare de realitate. Nici nu vad sa fi corectat postarea dvs., sau sa fi incercat sa aparati argumentul cu ateismul (impotriva caruia v-am descris situatia americana).

    Apreciază

    1. Imi pasa foarte mult de realitate. Si mai ales de nefericitii de copii. Chiar azi am fost la niste prieteni ai caror rude (2 familii cu copii, cu situatie foarte buna in Norvegia) au fugit inapoi in Romania (una in aprilie alta in decembrie) Altii au lasat copiii la parinti. Iar daca se intampla in toata Europa, vedeti aici: https://marianagoron.wordpress.com/2015/12/11/cosmarul-parintilor-si-copiilor-rapiti-de-barneverent-din-toata-europa/

     Apreciază

    2. America a fost „foarte crestina” acum este mai degraba post-crestina iar „enorm” si ” rapiti ” exprima o realitate daca ne gandim la ce ar trebui sa fie normalitate (sau ar putea fi normalitate daca s-ar respecta drepturile omului – drepturile parintilor si copiiilor )

     Apreciat de 1 persoană

 4. Am trait 3 luni in Norvegia si pot sa pun la indoiala acest articol, deja procentele de care se discuta 2/10 20%, e o tara de 5-6 milioane de locuitori, din care vreo 1 milion de minori, deci vreti sa ziceti ca in Norvegia sunt 200.000 de copii luati de sistem in grija, greu de crezut.Mai apoi aruncati un ochi peste studii de ‘cele mai fericite’ tari din lume, veti gasi Danemarca lider de cativa ani, Australia si apoi restul tarilor scandinave.Faptul ca intradevar exista o rata mai mare decat estul Europei de exemplu in acest sens, de luare a copiilor din grija tutorelui de drept se datoreaza pentru ca exista toleranta zero in ceea ce priveste violenta verbala sau fizica asupra minorilor (vezi Moldova, nu este cazul). Scrie mai sus ca in ceea ce priveste familiile de emigranti rata este mai ridicata, exact despre asta vorbeam, in Norvegia veti gasi multe familii africane sau islamiste, sau ambele, in care parintii se cred zei si vor sa fie tratati ca atare, nu e cazul si de aceea stau serviciile sociale la ‘panda’.

  Apreciază

  1. Alin –sunt de acord ca -C.P. protectia copilului- sa intervina in cazuri cand chiar trebuie sa apere copii de parinti –nepasatori,drogati, betivi sau care maltrateaza copii. -Dar sa furi copii care sunt educati in spiritul -rusinii de oameni si frica de Domnul–e ceva denaturat– fiindca daca nu educi copilul de mic –societatea va deveni anarhica –fara principii ,legi si norme de conduita. Dar se pare ca Norvegienii ,fosti crestini au lasat bariera calitatii educatiei crestine jos de tot – si iata ca sa ajuns la abateri de la legile socio- morale – cu o masca de protectie ,se fura copii pentru bani si dati la adoptie familiilor -non heterosexuale – Daca ai trait doar -3- luni in Norway, asta nu inseamna ca ai patruns pana in adinc in sacul adevarului al acestui stat. Si hiar daca nu ar fi legi –legea -NATURALA- data de Domnul nu trebuie incalcata de nimeni– caci si animalele supravietuiesc tocmai datorita acestei legi. deci –Tata -Mama -copiii = Familia. sanatoasa ,=societate -sanatoasa. Be blessed

   Apreciat de 1 persoană

 5. Sunt de acord vu voi si daca se poate face ceva ..e drept ca statul norvegian greseste dar trebuie sa luam o atitudine p plan european sa nu lasam ca diavolul sa faca asa ceva DUMNEZEU sa aiba mila de cppii aceia

  Apreciază

 6. DE CE SOLOMON SPUNE; Nu-mi da nici saracie, nici bogatie,da-mi piinea care-mi trebuie.Iata ce face o tara cu oameni bogati ,uita de DUMNEZEU si de ce a instituit EL -Familia.

  Apreciază

 7. Sa fac ceva pe ala care a scris articolul. Induceti lumea in eroare scotand din context ce spune Dna. Ambasadoare. Sa inteleaga si cei care nu au urmarit interviul: DA, 2 din 10 copii sunt luati de langa cei care ii MALTRATEAZA, pe restul de 8 reusesc sa ii creasca langa familii, nicidecum 20% din copii norvegieni sa ajunga in centrele de plasament. REPET: in DOAR 20% din cazurile care ajung la ei, copii sunt luati de langa familie; dar pentru asta trebuie ca si „parintii” sa nu mai vrea sa isi bata copii sau sa ii indoctrineze.

  Apreciază

  1. După felul în care vorbiți, nu m-ar mira deloc să fiți dintre cei care iși descarcă nervii pe copii! Și după părerea dumneavoastră, cine decide ce inseamnă „indoctrinare”? Cum de pană acum vreun an sau doi, in Europa nimănui nu-i trecea prin gând să-și facă probleme din cauza creștinilor care iși „indoctrinează” copiii, cu excepția comuniștilor in tările comuniste?

   Apreciază

 8. mata-mare–poti sa-mi spui si mie-1- cita bataie -tortura-poate primii un bebelus de -3 -luni , ca totusi sa supravietuiasca– (supusi toti copii la radiografie si gasiti normal–fara leziuni )?? -2- cum si cu ce poti indoctrina un bebelus de -3- luni??- cazul familiei -Botnariu-Omule ,dute si te odihneste –pana i-ti trece durerea de cap–apoi commenteaza–daca cu gura nu poti vorbi frumos –incearca cu degetele –please!–

  Apreciază

 9. la lucru amice .noi an italia am fost la un pas de aceasta situatie .am denuntat scoala si am platit scump anchetarile .ai facut fel si fel de acuzari dar nu lea fost angaduite de d zeu acum dupa 5ani se va deschide prof ed ampotriva lor pt da ne moraleĺ

  Apreciază

 10. Eu cred ca este inteleasa gresit declaratia ambasadorului Norvegiei. Ea spune ca in cazurile in care sunt sesizate autoritatile cu privire la un posibil abuz, numai in 2 din 10 cazuri copiii sunt luati din grija parintilor. Deci sa presupunem ca 10% din familiile din Norvegia (desi e un procent cam exagerat) sunt investigate de protectia copilului si in 20% din aceste cazuri copiii sunt luati de la parinti, din asta rezulta ca cel mult 2% dintre copiii din Norvegia nu sunt ingrijiti de partintii sau familia lor. Cat despre cazul familiei cu 5 copii, hai sa nu exageram si sa le oferim circumstante atenuante parintilor. Daca fetele au recunoscut ca au fost lovite si pana si tatal recunoaste ca din cand in cand li se aplicau corectii fizice, probabil ca este adevarat. De ce nu tinem si partea copiilor? Daca chiar sunt batuti copiii aia, aa-i lasam intr-o familie abuziva numai pentru ca se proclama crestini? Eu cred ca cel mai probabil existau probleme in familia respectiva, pentru ca autoritatile norvegiene nu ar fi riscat un scandal international numai din scrupuloitate si ateism. Iar pentru cei care inca mai cred ca „bataia e rupta din rai”, intelegeti odata ca nu vi se cuvin si sunteti proprietarii copiilor vostri. A avea copii este un privilegiu care trebuie pretuit cu grija nu cu atitudini de genul „Eu te-am facut, eu te omor!”

  Apreciază

 11. Eu cred ca fiecare isi da cu parerea fara sa se informeze corect.Mass media ,noastra da cu bata in balta cam de multe ori.INFORMATI-VA DELA MAI MULTE SURSE,CAUTATI SI CERETI INFORMATII SI DELA CEI CARE AU LUAT ACEASTA MASURA,CE MOTIVE AU AVUT ? NU VA GRABITI SA DATI VERDICTE INAINTE DE A STI ADEVARUL.

  Apreciază

  1. citat română

   ”Barnevernet (Protecția Copilului din Norvegia) pentru a avea de lucru, au nevoie de copii și atacă pe oricine este vulnerabil, spune Marianne Haslev Skanland, profesor emerit în Bergen, Norvegia, (http://www.mhskanland.net/) pe situl ei. Anul trecut, după datele Biroului de Statistică al Norvegiei, nu mai puțin de 12.492 de copii au primit ”măsuri de plasament”; iar între 2004 și 2010, nu mai puțin de 19 din 1000 de copii născuți din părinți emigranți au fost luați din familiile lor. Bugetul Barnevernet a crescut și el la fel. În 2010 acesta a cheltuit 7,7 Miliarde coroane (aproximativ 1 miliard(billion) de dolari USA), în creștere cu 930 milioane coroane(0,93 Miliarde, 100 milioane dolari USA) față de anul anterior.
   Skanlands vorbește despre ”industria” Protecției Copilului în Norvegia ei natală. ”Este o industrie, care plătește sume incredibile psihologilor pentru ”rapoarte” și ”părinților” adoptivi, spune ea. Părinții adoptivi sunt plătiți cu aproape 50.000 de Euro pe an pe copil, alături de concedii plătite, zile libere și facilități la cumpărarea de autoturisme sau la renovarea caselor.”

   english

   ”CPS (barnevernet) “in order to have work, want children and they attack anybody who is vulnerable,” says Marianne Haslev Skanland, a professor emeritus in Bergen, Norway on her website. Last year, according to Norway’s Statistics Bureau, as many as 12,492 children received ‘placement measures’; between 2004 and 2010, as many as 19 out of 1,000 children born to immigrant parents were taken away from their families. CPS budgets have also correspondingly gone up. In 2010 it spent 7.7 billion NOK (krone), up from 930 million of the previous year.

   Skanland talks of the child protection ‘industry’ in her native Norway. “It is an industry, which pays incredible amounts to psychologists for ‘reports’ and to foster ‘parents’,” she says. Foster parents are paid nearly 50,000 euros a year per child along with paid holidays, regular time-off and allowances for buying cars or improving homes.”

   Apreciază

  2. Ce le-a trecut prin cap la cei de la Barnevernet, Samnanger(Protecția Copilului din Norvegia, in engleză CPS): voind să ia doi copii de la o femeie și știind că iese cu scandal, s-au gândit să propună unui doctor să-i cheme pe femeie și copii pe ascuns la o consultație, să bage copiii într-o cameră, pe mamă în alta și până doctorul povestește cu mama, ei să fure copiii.

   I-au propus doctorului mișcarea și acesta a refuzat indignat.
   Mai mult, doctorul a expus cazul pe net.Aici: http://forum.r-b-v.net/viewtopic.php?f=18&t=7209
   În acea micuță localitate, Samnanger, (lucrurile s-au petrecut în 12 februarie 2013) de numai 2400 de locuitori oamenii s-au revoltat, s-au strâns cam 250 de locuitori (ziarul zice ca 160) la un protest cu torțe împotriva metodelor Barnevernet, metode desigur aplicate în numele lozincii: ”CE E MAI BINE PENTRU COPIL”.
   Metodele seamănă cu metodele comuniste de impunere a colectivizării sau a altor aberații sociale, desigur tot în numele binelui social. Până se trezește ”societatea” trec generații. Să fie o cauză? Să fie o pedeapsă?
   Dumnezeu știe mai bine ce e acolo exact, dar ceva-ceva știm și noi: când o țară, un om, o familie, o adunare se îndepărtează de principiile adevărului își rostesc singuri pedeapsa.
   De exemplu acum în cazul Norvegiei, pentru niște bani încasați de niște ticăloși suferă mii de familii, mii de copii, iar ”slava” Norvegiei s-a dus pe copcă. Măcar noi am avut o scuză și o explicație plauzibilă: ”comunismul ni l-au impus rușii”, ei și-o fac singuri. Linkuri:
   http://fampo.no/tried_to_use_doctor_to_remove_children.html
   -scrolați pentru poze: http://forum.r-b-v.net/viewtopic.php?f=18&t=7209

   Apreciază

   1. Norvegia este Tara cu cel mai eficient sistem de protectie sociala. Da. In unele cazuri, copii trebuie protejati. Va rog da-ti o fuga pana in Norvegia si vedeti cu ochii vostri si nu povestiti ca adevarat ce auziti de la altii. Toate cazurile in care copii au fost retrasi din familii au fost din cauza violentei in familie. Lucru din pacate in acceptat in Romania. Violenta naste monstrii. Nu are nimic de a face cu apartenenta religioasa si cu protejarea copiilor.Este o arta sa iti cresti copiii unde ” eu te-am facut eu te omor” nu are ce cauta.

    Apreciază

    1. Spuneti minciuni,! Si spun asta fara menajamente.
     Norvegienilor le e frica de Barnevernet. Sunt casatorita cu norvegian si traiesc in Norvegia, asadar stiu din surse sigure acest lucru.
     Priviti statisticile. Motivele pentru care sunt luati copiii sunt diverse si majoritatea abuzive. In jur de 1% sunt cele de violenta. Protectia Copilului este bratul politienesc al statului prin care isi foloseste forta in fata imigrantilor si familiilor mixte.
     Multi ong-isti anti-religie, dar pro-homo si pro educatie sexuala in scoli, se afla pe forumuri in ultima vreme.
     Va e frica de aflarea adevarului? Prea tarziu dragi ong-isti sorosisti platiti!
     Adevarul s-a aflat deja! Homosexualii, lesbienele si pedofilii din societatile astea scandinave sunt adevaratul motiv pentru care copiii se fura cu asa inversunare!
     Este evident, dragi romani!
     Din 2009, dreptul gay la adoptii a devenit legal in Norvegia.
     Intre 2008 si 2013 numarul copiilor furati a crescut cu 37%. Scrie in statisticile lor.
     La 1000 de copii ai imigrantilor, 90 se iau de Barnevernet.

     Apreciază

 12. Vă recomand să citiți cu răbdare articolele doamnei Marianne Harslev Skanland (și ale altor norvegieni indignați de ce s epetrece în țara lor) despre Protectia Copilului din Norvegia.Aici sunt articolele în limba engleză despre Protecția Copilului: http://www.mhskanland.net/page10/page10.html
  Dânsa cunoaște din interior sistemul norvegian și scrie frecvent împotriva lui.
  De exemplu un articol care arată originile darwiniste ale TEORIEI ATAȘAMANETULUI și a CONTACTULUI VIZUAL este acesta:http://www.mhskanland.net/page62/page286/page286.html

  Citite cu răbdare, astfel de articole sunt o sursă bună de argumente extrem de puternice împotriva acestei mașinării de distrus oameni.

  Citat: ””Eye contact” and „interaction” are elements in „attachment theory”, which I consider to be practically the most dangerous of all the quackery which child protection services of the Western world and the psychology associated with it have taken to heart. It gives them almost unlimited power to force through meaningless, abusive treatment of families on the pretext of it being scientifically valid.

  Central ideas are found in the writings of medical doctor John Bowlby, who was well-intentioned enough and who has in fact found and launched some sensible things, but who was a psychoanalyst.

  The view that eye contact is decisive for the „attachment” of a child is based on the idea that humans are like sheep, goats, cows. In these species it is usual that mother and new-born oppspring look at each other directly after birth. In our days this idea has invaded our birth clinics, midwives and nurses being taught to believe that it is necessary for a human mother and her new-born child to stare at each other in order to lay the foundation for attachment between them. ”
  …..
  One of the results of social-determinstic thinking is a popular dogma in social work of our times: that the family is a so-called social construction – an arbitrary joining together of just any individuals, with no natural basis for the fact that parents and their own children are ordinarily the ones who stick together in a family. Those who believe in this dogma, will as a corollary have it that family life is activity in which the participants play social roles; one is not mother, father or child, one acts in one of these roles (1996 p 80; 1998 pp 56-58). The ideology preaches that genetic relatedness is without importance. (A variant of the „role” theory also claims that belonging to one of the sexes is a matter of role-play which is induced socially and can easily be changed. This view seems to consider genetially and hormonally deviant individuals as proof, and extreme action taken on such a basis has not been without resulting tragedy, cf articles about Dr John Money (e.g Wikipedia 2012).) So-called „attachment theory” is an implementation of the same popular speculations of social-deterministic type.” De aici: http://www.mhskanland.net/page62/page286/page286.html
  Traduceți voi dacă aveți timp, eu nu m-am răbdat să nu vă atrag atenția. E grozăvia tiraniei filosofiei sodomite, familia poate fi orice, nu mamă și tată și copii.

  Iar despre faptul cum toată șarlatania asta, justificată ideologic ca la comuniști, e bine alimentată cu bani publici am relatat aici: https://vesteabuna.wordpress.com/2016/01/04/cosmarul-norvegian-frauda-sponsorizata-de-stat-a-protectiei-copiilor/
  Faceți auzit glasul acestor oameni, ei știu mai bine ce e la ei în țară.

  Apreciază

 13. Buna ziua,
  Ma alaturi semantarului unui alt comentariu de mai sus care remarca o inadvertență statistică din articolul dvs. Dna. amabasador nu face afirmatia ca 80% dintre copiii din Norvegia rămân în grija părinților, ci că în 80% din cazurila investigate de Barnevernet copiii rămân în grija copilului. Diferența este semnificativă. Cred că ar fi echitabil din partea autoarei să modifice articolul în consecință. Nu folosește nimănui să popularizăm afirmații greșite.
  Cu respect.

  Apreciază

   1. In articolul la care ati pus link, nu se afirma ca ambasadoarea ar fi minţit cu privire la statistica prezentată. Acuza de minciuna adusa ambasadei este urmatoarea:

    „Afirmatia Ambasadei despre luarea copiilor de la parintii lor doar acolo unde exista ”neglijente serioase, maltratari sau abuz” este atat de departe de adevar incat poate fi caracterizata drept minciuna.”

    Aceasta afirmaţie nu spune nimic despre procente. Eu va atrageam atentia asupra faptului ca ati interpretat gresit procentele luand ca punct de referinta numarul total de familii cu copii din Norvegia cand ar fi trebuit sa luati ca punct de referinta numarul de cazuri investigate de catre Barnevernet.

    Apreciază

    1. Barnevernet nu investigheaza. Prima data ia copiii la un denunt al unui „binevoitor”. Si dupa aceea pe durata de ani de zile construieste dosare. Si, aproape regula generala, copiii nu mai sunt dati inapoi parintilor. Scopul acestei organizatii este sa faca un experiment social pentru scoaterea copiilor de sub influenta familiei, adica distrugerea familiei. Intotdeauna copiii ( anumiti copiii) au suferit enorm de mult in Norvegia, supusi fiind diverselor experimente sociale. Vezi si aici: https://marianagoron.wordpress.com/2016/01/18/copiii-rusinii-cel-mai-ascuns-secret-al-norvegiei/

     Apreciază

     1. Practicile negative pe care le acuzati la Serviciul de Protectie a Copilului din Norvegia nu justifica in niciun fel minciuna si manipularea. Iar faptul ca refuzati cu obstinatie sa recunoasteti eroarea rationamentului din articolul de mai sus, ocolind in tot felul aceasta chestiune nu face cinste unui creștin și Celui pe care il reprezinta, aruncand semne de indoiala asupra tuturor afirmatiilor dvs.
      Cu respect.

      Apreciază

      1. Din ceea ce a spus ambasadoarea eu am inteles ca in 8 din 10 cazuri ( nu a specificat cazuri investigate), copiii locuiesc cu parintii. Deci in 2 din 10 cazuri, copiii, din diverse motive nu mai locuiesc cu parintii lor. Iar faptul ca lucrurile stau in felul acesta iti mai dau un exemplu aici, situatie existenta in satul in care locuieste familia Bodnariu, sat in care intr-un jumatate de an 64 de copii din 651 au fost luati de Brnevernet. Deci 20 % pe an. Dar daca luam pe toti ani… fa un calcul. https://www.facebook.com/notes/ionu%C5%A3-volo%C5%9Fen/jurnalism-de-doi-lei/527104484130061

       Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s