În sfârşit, cazul Bodnariu în ziarele norvegine!

„NORVEGIA , STOP RĂPIRII  DE COPII! ”

Acesta este titlul de pe prima pagină a unuia dintre cele mai mari ziare norvegiene, Bergens Tidende. Articolul care se întinde pe 15 de pagini este de asemenea disponibil pe bază de abonament on-line, unde sute de mii de norvegieni sunt abonaţi.

 

In timp ce ziarul nu este prea prietenos cu familia Bodnariu ai cărui 5 copii au fost confiscaţi de CPS ( Barnevernet), acesta încearcă să mențină un ton obiectiv.

Reporterii au fost prezenţi la fata locului, la demonstrații de amploare în România. Au fost luate interviuri demonstranţilor, lui Ioan Brie ( pastor si decan al Institutului Teologic Penticostal din București ), senatorului Titus Corlățean și oficialilor norvegieni din Barnevernet locală. Este oferit un portret corect al preocupărilor demonstranților .

Eu nu pot să înțeleg . Nu-mi pot imagina ceva mai rău decât pierderea copiii mei „, spune un manifestant .

Articolul se referă la aspecte cheie ale cazului în favoarea familiei Bodnariu

1.Copiii au fost îndepărtaţi fără investigații și fără avertisment (un indiciu de încălcare a un proces echitabil, de fapt fără nici un proces echitabil )

2.Copiii sunt separaţi în trei case în judeţe diferite, fară posibilitatea de a se vedea unii pe alții

3.Copiii au fost doar uşor loviţi la fund sau uşor tras de urechi, articol menționează că acestea nu au fost răniți

4.Este prezentat interviul părinților la programul TV Antena 3, împreună cu indignarea celor ce participau la discuții

5.Prezența Social Media în sprijinul familiei Bodnariu (inclusiv discuţiile de pe  grupuri FB , bloguri , etc )

6. A fost subliniată prezenţa delegației  Parlamentului Roman în Norvegia.

Articolul arată de asemnea cum vede Barnevernet lucrurile

1.Guvernatorul regional Anne Karin Hamre : „ Există o idee  greșită că este vorba despre religie, dar am subliniat faptul că nu religia este cauza”

2. Guvernatorul regional a avut în vedere instituirea supravegherii CPS locală referitor la acest caz (Barnevernet locală) dar  municipalitate a concluzionat că nu este necesar

3.Se acoperă o încălcare a intimității angajaților Barnevernet de către activiștii care au publicat imagini și informații de contact.

Se mai menţionează următoarele: 

„Părinții au fost inițial  acuzaţi de violență împotriva tuturor celor cinci copii, dar acuzaţia poate fi schimbată, spune Kleiven. După aceea Barnevernet a rămas la constaterea că ambii părinți au recunoscut folosirea violenței ușoare, în creșterea lor la unii dintre copiii mai mari, dar la nici unul dintre cei mai mici. Investigația este aproape gata. Cazul va fi trimis la procuror într-un timp scurt. Există o bună corelație între ceea ce copiii au spus și ceea ce părinții au recunoscut”, spune Kleiven

Despre ce fel de violență vorbim? Nu voi intra în amănunte timp ce cazul este investigat , dar nu este un caz de leziuni fizice la copii, spune Kleiven .

Este interesant de a vedea ce se întâmplă la municipalitatea locală, care au confiscat copii.  În conformitate cu informaţiile consilierului Øyvind Bang – Olsen în Naustdal, răspunsul internațional a fost copleșitor.

„Ne-a luat respirația. Niciodată nu am experimentat atât de mare presiune. Telefonul a sunat si a sunat. Sute de apeluri”, a spus el.

Imaginea de mai sus este o grămadă mare de e-mail hârtie pe care le -au primit în sprijinul Bodnarius .

Mișcarea evanghelică română din întreaga lume s-a unit ca niciodată până acum și a răspuns cu tone de email-uri,  poștă tradițională ,  apeluri telefonice în plus față de proteste. Aceasta a condus la o acoperire fără precedent și expunerea în mass-media mainstream , chiar dacă a fost nevoie de 2 luni .

Aceasta este o evoluție pozitivă

Populația din Norvegia devine destul de încet conștientă de abuzurile Barnevernet . Trebuie să continuăm presiunea pentru a-i face conştienţi de  grava încălcare a drepturilor omului în interiorul acestei agenții guvernamentale.

Sursa: Delight in truth

Foto: Bergens Tidende

 

7 gânduri despre &8222;În sfârşit, cazul Bodnariu în ziarele norvegine!&8221;

 1. La drept vorbind nu este lupta românilor să salveze Norvegiadin marasmul lor legislativ. Nu e nimic rău să le dăm semnale şi un imbold de a se trezi şi de a trece la acţiune. Dimpotrivă! Dar românii n-au nici un drept şi, la drept vorbind, nicio şansă de reuşită să ceară schimbarea legislaţiei dintr-o altă ţară. Norvegia însăşi trebuie să se trezească la viaţă, la normalitate. Mă îndoiesc însă că se va întâmpla acest lucru, când Biserica a căzut atât de jos…
  http://ivarfjeld.com/2011/01/31/lutheran-church-changed-into-house-of-perverts/

  Apreciază

  1. Totusi e o cauza nobila pentru care se merita sa luptam. Este vorba despre viitorul FAMILIEI, care devine din ce mai subminata.
   Cei ce analizeaza anumite curente, directii care devin tot mai vizibile in ultimul timp si care tintesc din plin FAMILIA, nu pot ramine pasivi.
   Cazul familiei Bodnariu e un mare semnal de alarma si de trezire pentru toata Europa.
   Lupta abia a inceput!!!

   Apreciază

 2. IT IS TIME TO FOCUS ON DIRECT VIDEO EVIDENCE OF BARNEVERNET EVILS PERPETRATED UPON DECENT IMMIGRANT FAMILIES IN NORWAY…
  TALK IS NOT ENOUGH! DIRECT EVIDENCE AND ACTION IS!! THE OPPRESSORS ARE ALREADY FENDING IT OFF MUCH OF THE TALK! DO NOT IGNORE VIDEO EVIDENCE!!!
  A dimension of “direct evidence” must be considered for public consumption in Norway and in EU countries, even though it is a little too hard to see, but it must be presented to as many Norway and EU public citizens (and the news media) for a consolidated impact, to wit:

  (1) direct evidence of ruinous “official conduct” and “official oppression” by the Barnevernet employees operating in tandem with Norway State police to confiscate healthy (visibly non-abused) children from healthy and decent family sanctuaries. Amass all the video evidence (especially where Norway State police can be seen aiding and abetting in the act of unlawful confiscation of children).
  (2) procure as many videos as possible that clearly shows the degree of involvement of State police and (with tacit acquiescence of) State Government operating “in tandem” with employees and agents of Barnevernet. These video should be multiplied in the thousands and distributed to the news media in EU, in Norway, and in front of Norway embassies.

  HERE ARE THE HARD FACTS ON VIDEOS FOR THE NORWAY PUBLIC TO SEE THEM:
  (1) http://www.bucharestlife.net/2016/01/14/what-have-the-norwegians-ever-done-for-us/#comment-2486458355
  (2) https://www.youtube.com/watch?v=yEGzBcbYWgw
  (3) https://www.youtube.com/watch?v=B9G7n9UOEww
  (4) https://www.youtube.com/watch?v=yEGzBcbYWgw [get this to Norway public]
  (5) https://www.youtube.com/watch?v=pXbDhNL89Ig

  GRAB ALL THESE VIDEOS WHILE THEY ARE STILL AVAILABLE! SHOW THEM TO THE NORWAY PUBLIC AND THEIR NEWS MEDIA! THESE VIDEOS WILL MAKE HUGE IMPACT.

  Can you imagine how much more responsive, the Norway people will become (and outraged), should they see only one of these videos that I selected above? I noted some high profile blogs are suppressing the foregoing HARD AND DIRECT EVIDENCE contained by the videos! Shame! The Norway people have a „right to know” these videos–even if the videos hurt and shock the conscience! After all, that’s what these parent-children BOND BREAKING activities of Barnevernet are! Yes, and the State itself is turning a blind eye on Barnevernet!

  Apreciază

 3. In secolul 21 așa ceva? Greu de crezut.
  Sa iei cu forța niște minori din sânul familiei???
  Ororoso.
  Sa i despărți in primul rând de părinții lor . Si sa desparti copiii insasi in3 locuri diferite.
  Aceasta este maltratare psihologică , peste ani aceste scenarii va apărea in imagini acestor micuti.
  Ca pe vremea nazismului .
  Evreii ni făcuseră nici un rău statului german , si au fost schingiuiti afara fi cale .
  Plus alte abuzuri si din secolele anterioare despre care nu este cazul sa vb acum.
  Acești copiii au fost tratati ca si făcând parte dintr o banda de teroristi.
  Puteu sa fie lăsați cu toții .
  Puteau sa fi fost Dusi la bunici dau la rude.
  Copii educati si cuminti ca cei ai romanilor , putini găsește in lumea asta mare.
  Ce păcat ca acești copii vor rămâne cu sechele pe viața.
  In numele binelui copilului se fac multe abuzuri.
  Se populează case de copii, sau in plasament cu posibilitatea adopției .
  Frate nu înțeleg dc un părinte da spre Adopție unul dintre copiii săi pt ca nu are posibilitate de creștere a lor este o crima dar dc o Asociație ii smulge cu forța din familie, este grija fata de copii.
  Dureros.
  Poate ca acești micuti își vor lăsa amprenta pe unde au fost plasat-o.
  Doamne ocrotește I acolo unde nu din voia lor a ajuns.
  Tot respectul pt acești părinți care au crescut 5 copii si le a tipărit in minte lucruri vejnica .
  Feroce de acești copii.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s