Depasirea singuratatii

Ajutor practic

By Grantley Morris

Cu totii avem momente în care descurajarea singuratatii ne loveste. Ca un cutit înfipt în stomac, sentimentele de goliciune, nesiguranta, respingere si izolare ne pot face sa ne zguduim de durere si chiar sa ne conduca într-o stare de neputinta.

„Sunt singura când scriu aceste cuvinte”, a scris partenera mea de slujire, Janice Kaat. Dar ea a continuat: „Lacrimile sunt în regula pentru a curata spiritul, dar exista mai multa viata dincolo de lacrimi. Exista o întreaga lume noua acolo. O lume frumoasa, chiar daca trebuie sa calatoresc singura prin ea.”

Câteva din sugestiile ei practice pentru a depasi singuratatea m-au inspirat sa scriu aceasta pagina web.* * *

Afla ca singuratatea este o stare a mintii, nu o condamnare pe viata

Singuratatea are surprinzator de putin de-a face cu a fi singur. Ai putea fi la sute de mile de cel mai apropiat om si cu toate acestea sa te bucuri de linistea fericita a singuratatii sau ai putea fi proaspat casatorit cu draga ta în bratele tale si totusi sa fii chinuit de goliciune si singuratate.

Singuratatea este depresia rezultata din incapacitatea de a face fata faptului ca, în aceasta parte a cerului, fiecare dintre noi trecem prin momente în care dorinta de a fi auziti, întelesi si apreciati de catre un alt om nu sunt îndeplinite. Indiferent cât de iubiti si populari suntem, putem avea dureri si suferinte pe care nimeni altcineva nu le simte; temeri si opinii pe care cei apropiati nu le împartasesc sau nu le înteleg; si vremi în care suntem separati de cineva dupa care tânjim.

Nu trebuie sa reactionez gresit la acest fapt inevitabil, chiar daca singuratatea mea pare mai severa decât cea a majoritatii oamenilor.

* * *

Învata sa-ti placa de tine însuti

Daca nu îti place de tine, esti sortit sa nu-ti placa niciodata sa fii singur. Si vei trage în întunericul tau orice relatie viitoare.

Este obisnuit pentru oamenii care nu se plac pe ei însisi sa-si imagineze în mod gresit ca si altii îi vor displace. Asteptându-se sa fie antipatici si respinsi, ei tind sa se retraga de oameni, perpetuându-si astfel singuratatea. Unii abia îsi dau seama ca în mod deliberat, îsi saboteaza relatiile, condusi de prezumtia ca este mai putin dureros sa alungi pe cineva decât sa astepti ceea ce presupui în mod gresit ca va fi o respingere inevitabila. În consecinta, toti cei implicati ajung sa fie raniti inutil.

Daca nu ne place de noi însine, înseamna ca nu ne vedem prin ochii lui Dumnezeu. Ne închipuim ca si Dumnezeu ne subestimeaza. Dar, Isus a dat totul pentru noi. Niciun om nu a iubit vreodata pe cineva cu intensitatea cu care te iubeste Dumnezeu. Da, el vede ca este loc de îmbunatatire, dar fiind Dumnezeu, este suficient de puternic si de iubitor pentru a lucra chiar acum în viata ta, perfectionându-te. Când îl primesti pe Dumnezeul imposibilului în viata ta, permitându-i sa lucreze în felul Lui frumos cu tine, esti o capodopera divina în constructie. Daca te-ai nascut din nou, o transformare spirituala a explodat în tine, astfel încât o viata întreaga nu este suficienta pentru a prinde din urma tot ce ti s-a întâmplat. De exemplu, vinovatia fata de trecut este pur si simplu o iluzie pe care o poti ignora. Chiar daca în prezent te gasesti înrobit de obiceiuri pe care le dispretuiesti, ca si copil al lui Dumnezeu, esti menit sa descoperi cum sa gasesti biruinta prin Hristos.

Dupa cum este explicat în To God You are Special, (the link is listed below) ) a avea pe Dumnezeu în viata ta nu înseamna doar ca nu esti niciodata fara un tovaras care te iubeste si te întelege cu adevarat si care crede în tine, ci înseamna si ca ai puterea de a îmbogatii vietile altor oameni. Lasati-L pe Dumnezeu sa va conduca conversatiile si sa va directioneze viata si nu trebuie sa va ascundeti niciodata de oameni, crezând ca nu aveti nimic de oferit. Cu Atotputernicul în viata ta, nu poate exista un asemnea lucru ca inadecvarea. Adresati-va oamenilor si veti fi o sursa continua de binecuvântare.

* * *

Evita dependenta de un alt om pentru propria ta fericire

A pune responsabilitatea pentru fericirea ta în mâna altcuiva este un gând înfricosator… Mai multe in link-ul de mai jos:

http://www.net-burst.net/singles/lonely-romanian.htm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.