Despre mine


Daca vrei sa discutam despre oricare din subiectele de pe acest blog iti stau cu drag la dispozitie. Poti sa iei lagatura cu mine prin telefon, Whatsapp, mesaje, email, accesand rubrica Contact

Altceva despre mine: Cel mai teamă îmi este să nu risipesc timpul. De când mă ştiu am lucrat contra cronometru. Consider timpul printre cele mai importante daruri oferite de Dumnezeu. Mă străduiesc să-l chivernisesc cu grijă. Sunt atâtea minuni în jurul meu care trebuiesc explorate,

Ghita si cu mine

Ghita si cu mine in curtea casei nostre vechi din Bistrita

atâtea întrebări fără răspuns, atâtea gânduri în care trebuie făcută ordine, atâţia oameni cărora aş vrea să le fiu de folos. Mi-am dorit întodeauna să fac lucruri ce contează, să ajut, să fiu de folos, să dau valoare fiecărei clipe, trăind-o după voia Domnului. Imi plac lucrurile facute corect, mă indispune superficialitatea, mă îmbolnăveşte dezordinea. Am nevoie de prietenie şi de oameni, de comunicare. Îmi plac discuţiile calde şi calme. Îmi place să râd dar şi să abordez teme profunde. Stiu că oamenii din jurul meu îmi pot atinge şi îmbogăţi viaţa printr-o clipă de zâmbet, de bucurie sau de tristeţe, prin experianţa lor, prin ceea îl caracterizează pe fiecare, ca fiinţă unică pe acest pământ. Dar în grupurile mari, chiar în cele de familie, nu mă simt pentru multă vreme în largul meu. De obicei în grupurile mari este gălăgie şi dezordine, prea multe discuţii fără rost, se impun acolo cei cu „gura mare” şi cu „tupeu”. Adesea ei crează tipare de acţiune pe care ceilalţi, din spirit de turmă, le urmează. Voinţa mea, poate încăpătânarea, nu mă lasă să mă supun spiritului de turmă şi tiparelor de acţiune care încalcă standardele şi principiile mele de viaţă. Drept urmare, destul de des, poate,sunt considerată fie o inadaptabilă, fie opersoană dificilă.

Priorităţile mele principale sunt acelea de soţie şi mamă, domenii în care doresc să investesc timp, creativitate, iubire.
Sunt şi medic de familie, pediatrie la bază, cu pasiune pentru informare şi educaţie pentru un stil de viaţă mai bun şi mai frumos. (Publicaţii în ziare, activitate la TV local, muncă educativă cu tinerii in licee, cărţi). Locuim la Cluj in weekend-urile noastre si in Bistrita in timpul saptamanii.
Cred ca esenţial in viată fiecărui om este caracterul. Daca caracter nu e, pană la urma nimic nu e!

27 Comments

27 thoughts on “Despre mine

  1. Va doresc din suflet UN AN NOU BINECUVINTAT !

    P.S. Pe sotul dumneavoastra il cheama cumva Petrica ? daca da , asta inseamna ca in tinerete am fost prieteni buni .
    Am vazut pozele si desi nu ne-am vazut de peste 30 de ani ,cred ca el este .
    Eu in anii 75 pina in 81 am lucrat in Zalau la Farmacia 21 ca optician si am fost membru in Biserica Baptista. Cu dragoste in DOMNUL ISUS !

    Vasile Pernesh , California

    Like

    • Nu este persoana de care ati amintit, dar soţul meu spune că totuşi vă cunoaşte din acea perioadă, deşi, pe atunci era licean. Numele lui este Ghiţă, este frate cu Dănuţ Goron şi nepot de-a lui Constantin Joldeş. În anul 1978 a terminat liceul la Zalău şi apoi a făcut facultatea de matematică la Cluj

      Like

  2. Frumoasa expunere personala apare din partea unei persoane cu o stagiatura profesionala superioara multor alte profesii si de un mare folos persoanei umane care de fapt este creatia divina a TATALUI CERESC.Sint surprins pentru timpul care ajungeti sa-l sacrificati prin subiectele expuse care de fapt contin valoarea unor nestemate pentru cei care stiu in ce le consta valoarea!!!Trist este ca valoarea aurului ,pietrelor semi si pretioase se cunoaste doar de anumite persoane si este greu ca sa-ti ajuti prietenul,aproapele sa le caute ,sa le cunoasca si aleaga dintre cele fara de valoare!Pentru multi intunericul este foarte mare si Lumina chind ajunge de ii patrunde poate ca sa ii afecteze in puterea de transformare pentru a putea fi folosita!!Mesajul este profund in felul cum este ghindit si scris;”Mi-am dorit întodeauna să fac lucruri ce contează, să ajut, să fiu de folos, să dau valoare fiecărei clipe, trăind-o după voia Domnului. Imi plac lucrurile facute corect, mă indispune superficialitatea, mă îmbolnăveşte dezordinea. Am nevoie de prietenie şi de oameni, de comunicare. Îmi plac discuţiile calde şi calme.”Insa vedem ca timpul in care societatea a ajuns ,expune din ce in ce ceva mai diferit si lupta pentru mentinere devine tot mai greu in performare fiinca puterea globalizarii,a modernizarii si a avansarii in perfomantele noi transforma persoana umana in ceva ce multi nu dorim sa acceptam si sa credem…..dar adevarul prin ceea ce se traieste dovedeste efectul si rezultatul pe care ajungem de i-l traim!!!!Declinul generatiei in afectiune si in dragoste pentru aproapele sa nu uitam ca este profetit cu multe decenii si noi trebuie in persoana sa ne luptam sa nu cadem si standardul de crestin sa i-l avem!!!!!Mult succes si sa nu uitam de mesajul din Romani 12;

    Like

  3. Multumesc pt. raspuns.
    Imi amintesc si eu de Ghita , nepot a lui Letitia si un baiat foarte bun.
    Cind am vazut poza am stiut ca-l cunosc .
    Eu am o memorie vizuala foarte buna , doresc ca domnul sa va binecuvinteze si daca veniti prin America, va astept cu drag si prin California .
    Letitia si Costel au fost pe la mine.
    Cu dragoste in Dl. Isus , Vasile Pernesh .

    Like

  4. Cred ca am devenit un pic mai intelept citind ce ati postat pina acum.
    O sa-mi numar mai bine zilele de-acum incolo si deja am inceput sa-mi simplific viata si sa elimin o droaie de chestii ce-mi mincau timpul si banii.
    Cu cit imbatrinesc mai mult cu atit inteleg mai bine valoarea clipei , exclamind si eu cu durerea celui ce-a pierdut aiurea multi ani din viata: “Fugit irreparabile tempus!”
    Multumesc si de poezii – care si ele subliniaza asa de plastic valoarea Timpului.
    Dumnezeu sa va binecuvinteze cu sanatate si sa va mai dea mult Timp – sint convins ca il veti folosi cu intelepciune.

    Like

  5. Blog-ul pe care il ai mi-a incalzit inima intr-o dupamasa rece de martie , m-am regasit in multe comentarii din pagina”despre mine”… Si eu sunt medic de familie , sunt sotie si mama, as dori in primul rand sa plac Domnului, apoi sa-mi slujesc familia , pacientii, biserica , de multe ori ma las “racita” de vanturile care bat si nu stiu sa fac binele pe care as vrea sa-l fac, ma trezesc ca a iesit rau, durerile sunt mai mari decat satisfactiile si nu mai asteptam nici o recunoastere…Fii binecuvantata…

    Like

    • Ma bucur de comentariul tau Rodica. Cred ca avem multe lucuri în comun. Şi eu ma simt copleşită adesea de probleme, de “vânturile care bat”. Dar cu credinţă în Dumnezeu noi putem răzbate prin toate. Problema e că aceste vânturi reci sunt doar la începutul lor, pentru că vor veni altele şi altele ce vor afecta grav generaţiile care vin după noi. Mă rog pentru copiii şi nepoţii noştri să facă faţă unor vremi de instabilitate, imoralitate şi confuzie mult mai acerbe decât cele pe care le trăim noi şi să rămână în credinţă pentru că doar acest lucru contează până la urmă. Lumea fără Dumnezeu devine periculoasă, urâtă, agitată şi aglomerată dar prin Harul Domnului se poate rămâne în picioare, până în ziua când ne vom întâlni cu El.
      Am să îţi trimit şi un e-mail

      Like

    • Multumesc!
      Nu stiu ce inseamna RSS. Am putin timp pentru intrat pe blog/internet si stiu ca am inca multe de invatat si descoperit despre tainele blogaritului. Daca vreti puteti sa ma ajutati cu ce inseamna/cum sa instalez RSS

      Like

  6. Ma bucur ca v-am descoperit. Sunteti o persoana aleasa si ma incanta mult ceea ce am citit pe blogul d-voastra.Va doresc multa fericire si viata sa va ofere multe bucurii.

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.