2 sugestii pentru a învinge îngrijorarea

1.Înainte de a te îngrijora despre ceea ce ar putea să se întâmple, propune-ţi să aştepţi să vezi dacă o să fie aşa, şi, îngrijorează-te după aceea. „Nu vă îngrijoraţi de ziua de mâine, ajunge zilei necazul ei” ne spune Domnul Isus Cristos. El ne cere să trăim pentru astăzi, să ne ordonăm viaţa, astăzi.  El ne oferă şansa de a trăi astăzi în aşa fel încât să fim mântuiţi pentru veşnicie. Şi apoi un alt astăzi şi un alt astăzi… pănă la întâlnirea cu El. Cât de minunată este această şansă a zilei de „astăzi.” „Oricine îşi poate purta povara, cât ar fi de grea până la căderea nopţii. Oricine îşi poate îndeplini munca oricât de dificilă, timp de o zi. Oricine poate trăi dulce, răbdător, afectuos, pur,  până la apusul soarelui. Şi asta este tot ce înseamnă de fapt viaţa” scrie atât de plastic R.L. Stevenson.

2.Gândeşte-te care ar fi răul cel mai mare care s-ar putea întâmpla. Pregăteşte-te să accepţi situaţia în caz de nevoie. Încearcă apoi, cu calm, să îmbunătăţeşti lucrurile, pornind de la răul cel mai rău. Vei vedea că aproape întodeauna există o soluţie.

Fericit omul, şi fericit doar

Cel ce poate spune că ziua de azi îi aparţine;

Cel ce, sigur în sinea lui, poate spune:

„Mâine fie ce-o fi, fiindcă am trăit astăzi”.

În concluzie, acceptă faptele bune sau rele care survin fără voia ta. Fă ceva în legătură cu ceea ce poţi schimba. Iar ziua de mâine şi ceea ce nu poţi schimba lasă-le în mâna Domnului. Şi astfel grijile nu îţi vor mai afecta viaţa şi sănătatea.

Imagine de la Pixbay

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.