Lecţia pe care ne-o oferă coşurile de cumparături

Coşul de alimente al oamenilor normoponderali diferă mult de cel al obezilor. De aceea, este interesant şi instructiv să arunci câteodată  privirea la acUnhealthy Food Shopping — Stock Photoeste coşuri şi la aparţinătorii lor.

Privind un coş de cumpărături cam poţi ghici cine este în spatele lui, poţi să faci legatura, daca este un obez sau un normoponderal, un om bolnav sau unul sănătos. Pentru că  alegerea sănătăţii sau a bolii începe de la coşul de cumpărături.  Merită să priveşti şi să înveţi!

Priveşte coşurile cu alimente rafinate, procesate industrial,  încărcate cu multe calorii şi multă grăsime, cu dulciuri,  produse de patiserie, sucuri, chipsuri,  sosuri, băuturi alcoolice şi semipreparate Fat man eating fast food french fries for overweight person. — Stock Photonesănătoase. Priveşte-le şi gândeşte-te dacă ţi-ar convenii să suporţi consecinţele acestor alegeri.

Apoi priveşte-i pe cei care au coşurile umplute alimente de bază, simple, sănătoase şi naturale, cu  zarzavaturi, fructe şi lactate, cu puţină carne şi adesea mai ieftine ca cele încărcate cu alimente nesănătose. Putem învaţa multe privind la oameni şi la coşurile lor de cumpărături.

Din păcate, deşi există o mare diversitate de alimente sănătoase, mulţi oameni le aleg pe acelea nesănătoase. Şi nu preţul este cel care dictează alegerea, ci un alt lucru şi anume gustul. Gustul este un zeu la care se închină multă lume. Este o ispită şi o cursă în care sunt prinşi mulţi. Se insistă atât de mult pe satisfacerea simţurilor gustative, de parcă omul nu ar mânca şi aşa prea mult.  Industria chimică a creat o mulţime de aditivi care dau un gust bun şi un aspect apetisant.Woman shopping in a supermarket — Stock Photo

Dar riscul  mare este că aceşti aditivi creează dependenţă şi organismul îţi va cere tot mai mult şi mai mult din aceste alimente care în general au multe calorii şi îngraşă. În plus, mulţi aditivi (E-uri), au efecte nocive asupra sănătăţii. De aceea, este bine să fim atenţi, să alegem ceea ce este natural. Alimentul natural nu creează dependenţă. Ne putem reeduca gusturile şi să ne reobişnuim cu ceea ce este natural şi sănătos.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.