Cauzele insomniei Somnifere fara reteta.

Cauzele insomniei

(Mai jos, somnifere fara reteta)

Tulburările de somn sunt una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă medicul. Se estimează că o treime dintre adulţi au experimentat o astfel de tulburare ocazional sau în mod constant. Insomnia ar putea fi definită ca o tulburare a instalării sau menţinerii somnului; senzaţia de somn insuficient, de somn neodihnitor. Poate reprezenta o problemă temporară sau de durată.

Cauzele care duc la insomnie

Poate fi vorba de o boală, o cauză fizică, cum ar fi virozele,  alteori anxietatea, grijile, depresiile.

Dar şi persoanele sănătoase care duc o viaţă sedentară, care lucrează în spaţii închise, care au activităţi ce le solicită foarte mult intelectual şi care fac puţină mişcare. Stresurile psihice şi emoţionale, pierderea unei persoane dragi, atmosfera tensionată, conflictuală, de acasă sau de la locul de muncă.

O altă cauză ar fi apelarea la stimulente de genul: cafea, ceai negru, coca cola. Cofeina care este un stimulent al sistemului nervos central reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze ale insomniei.

De ce  medicamentele pentru somn nu rezolva problema insomniilor

În timpul somnului normal organismul trece în mod repetat şi alternativ, prin 2 perioade de somn: Somnul profund şi somnul superficial. Somnul superficial se mai numeşte şi somn paradoxal, deoarece deşi este superficial, deşi în această fază se formează visele, este tipul de somn cel mai odihnitor deoarece permite descărcarea naturală a presiunilor şi tensiunilor acumulate în timpul zilei. Somnul produs de medicamente deşi produce o stare binevenită de inconştienţă, suprimă această fază de somn superficial sau paradoxal. Şi deşi oamenii dorm buştean nu se simt suficienţi de proaspeţi şi de energici în ziua următoare.

De ce odihna şi somnul sunt atât de importante

Somnul din timpul nopţii dă organismului răgazul să se refacă. În timpul somnului au loc:

-refacerea rezervelor energetice

-înlăturarea rezidurilor şi toxinelor din organism

-vindecarea rănilor, infecţiilor şi a altor asalturi de acest fel asupra organismului

-refacerea şi întărirea sistemul imunitar şi astfel contribuie la creşterea rezistenţei la îmbolnăvire

Odihna adecvată ajută la prelungirea duratei vieţii

De câte ore de somn avem nevoie

Potrivit unor studii referitoare la deprinderile sănătoase şi la stilul de viaţă s-a constatat că persoanele care dorm regulat 7-8 ore de somn pe noapte au un indice de mortalitate mai scăzut decât cei care dorm fie mai puţin de 7 ore, fie mai mult de 8 ore pe noapte. Deci echilibrul şi moderaţia sunt cele mai importante.

Cum am putea să dormim mai bine fără a fi nevoiţi să recurgem la somnifere

Ar fi câteva sugestii:

-La cei care lucrează o muncă sedentară o plimbare zilnică sau exerciţiu fizic de cel puţin 30 minute ajută la combaterea depresiei şi a tensiunii nervoase.

-Este bine să adoptăm un program regulat de culcare şi sculare, de servire a meselor şi de practicare a exerciţiului fizic. Organismul funcţionează mai bine în condiţiile respectării principilului regularităţii.

-Servirea ultimei mese să fie la cel puţin 4 ore înainte de culcare. Să-i permitem şi stomacului să se odihnească , acest lucru asigură un somn mai bun.

-O baie călduţă

Să nu uităm însă, că pacea sufletului,  este cea care ne garantează cel mai bun somn, dar această pace nu se vinde în tablete. Emoţiile negative ( frica, supărarea, invidia, ranchiuna, duşmănia), apoi imoralitatea, viaţa dezordonată, ignoranţa, gândirea nesănătoasă şi viaţa îndoielnică sunt cauzatoare a peste 50% dintre  bolile noastre, printre care şi insomnia. Acceptarea sinceră a principiilor şi învăţăturilor Domnului Cristos în ceea ce priveşte realizarea păcii şi bucuriei sufleteşti, realizarea gândirii altruiste şi a vieţii curate ar şterge deodată mai mult de jumătate din bolile, grijurile şi dificultăţile rasei umane  şi ne-ar ajuta pe toţi să dormim un somn sănătos.

Somnifere fara reteta

În caz de insomnii mai rebele şi de durată, dacă nu obtineţi rezultate prin schimbari în obiceiuri şi în  stilul de viaţă  puteţi apela şi la somnifere. Este recomandat să se inceapă cu somnifere mai puţin agresive pentru sistemul nervos. Feriţi-vă pe cât puteţi de benzodiazepine. Ele se dau oricum numai cu reţetă specială, dar  folosite mai mult de 3 luni pot cauza probleme ale creierului  Următoarele somnifere le puteti cumpara de la farmacii fără reţetă. Iată mai jos câteva dintre aceste somnifere fara reteta sau somnifere fara prescriptie medicala:

1.SEDATIF PC (homeopat) Indicatii: Stări de anxietate şi de emotivitate, iritabilititate; Tulburări de somn, in special la pacienţii surmenaţi, copii agitaţi şi persoane vârstnice. Datorita compozitiei sale homeopatice se poate administra atat copiilor cat si adultilor. Nu prezinta efecte secundare, nu influenteaza vigilenta, deci se poate folosi si de catre conducatorii auto.

2.VALERIANA capsule. (Valeriana officinalis). Are efect sedativ, antistres si anxiolitic. Ea este cunoscuta pentru obtinerea unui somn linistit si odihnitor si reduce starea anxioasa.

Ne fereste de visele urate.

Administrare: 3 x 1 capsula pe zi pentru efect anxiolitic si antistres. Pentru efect somnifer 1 capsula seara la culcare

Extract de radacina de valeriana (Valeriana Oficinalis standardizata 6% acid valerinic),

3.MELATONINA (complex cu extract de valeriana)

Indicatii: Reglarea ritmului somn-veghe; in insomnii rebele, insomnii prin schimbarea fusului orar (calatorii cu avionul), oboseala cumulativa, stari depresive tranzitorii, indispozitii pasagere.

Mod de administrare: Adulti: seara, o capsula cu aproximativ 30 de minute inainte de culcare.

Are in compozitie:

Melatonina pura-300mcg, extract de valeriana 130mcg,  vitamina B6 5 mg, ulei de soia 364 mg,  oxid de magneziu 350 mg, carbonat de calciu 250 mg, lecitina 30 mg, calciu glicerofpsfat 2 mg, magneziu citrat 2 mg, pudra de hamei 2 mg, extract de musetel 2 mg,  extract de Kava Kava 2 mg,  ulei de lamaie 2 mg, pudra floare deportocal 2 mg,  extract de Passiflora 2 mg, pudra de mac de California

DESPRE MELATONINA: Melatonina, principiu activ natural secretat de glanda pineala, este un inductor natural al somnului, imbunatatind calitatea lui, fara efecte neplacute la trezire. Regleaza ritmul circadian si prin el intreg organismul, fapt pentru care este numita si „ceasul corpului”. Melatonina, fiind si un puternic imunostimulant si antioxidant, protejeaza organismul impotriva stresului, a noxelor externe; previne cancerul, infarctul miocardic, accidentele vasculare cerebrale. Opreste evolutia bolilor degenerative, amelioreaza depresiile si indispozitiile pasagere. Asocierea melatoninei cu extractul de valeriana si celelalte componente naturale cu actiune sinergica asigura efect maxim, utilizand doza minima. Pyridoxina (vitamina B6) asigura o buna functionare a sistemului nervos.

Fată, Relaxare, Asculta, Muzica, Căşti, Pui De Somn

4.BIEN DORMIR Produce relaxarea necesara instalarii somnului si imbunatateste calitatea acestuia.

Contine urmatoarele incrediente active, naturale: 75 mg extract de Passiflora (conţine 3,5% flavone exprimate în vitexină), 50 mg extract de Muşeţel (conţine 0,3% apigenol), 10 mg extract de Busuioc, 10 mg extract de Tei /capsulă.

Mai exista doua forme de BIEN DORMIR cu efect petentat prin MELATONINA si VALERIANA

5.BIEN DORMIR plus MELATONINA

6.BIEN DORMIR plus VALERIANA

7.IMOVANE. Acest somnifer necesita reteta, dar una simpla. Este un hipnotic cu actiune rapida; are efecte hipnotice, sedative, anxiolitice, miorelaxante; actioneaza asupra diversilor parametri ai somnului prelungindu-i durata si imbunatatindu-i calitatea; reduce numarul trezirilor nocturne si a celor precoce. Doza este de 1 comprimat seara la culcare.

DORMOLIN si DORMOLIN FORTE ajuta la ameliorarea somnului in mod natural. Este indicat pentru cei care sunt stresati, au probleme cu somnul si implicit anxietatea. Este o alternativa naturala pentru a scapa de insomnie, mai ales daca nu vreti sa apelati la alte medicamente care dau dependenta.

Dormolin Forte este indicat in caz de :

– tulburari de somn(insomnie, agitatie);
– anxietate;
– fobii;
– agresivitate;
– oboseala;
– depresie.

Contine Extracte de Nardostachys Jatamansi, Convolvulus Pluricaulis, Withania Somnifera, Rauwolfia Serpentina si excipienti.

Mod de administrare: Oral: 1-2 capsule, de 2 ori pe zi cu un pahar de apa.

Pret Dromolin Forte. 30 de capsule in jur de 20 de lei.

9.NOCTAFIX, pentru somn usor

Este un sedativ si somnifer natural care contine: Valeriana, Hamei, Floarea pasiunii, Sunatoare, Roinita, Musetel

Indicatii:

-stres prelungit

-tulburari de somn

-oboseala

stari de indispozitie

Mode de administrare: Seara cu 30 minute inainte de culcare. Dupa administrare se recomanda repaus la pat.

Imagine de ds_30 de la Pixabay

Luisella Planeta Leoni de la Pixabay

45 thoughts on “Cauzele insomniei Somnifere fara reteta.

    • Imovane este foarte periculos. Lam luat si eu. Ajuta foarte mult Imovane dar inainte sa il iei inainte de simb,te-as sfatuii ca inainte sa il iei,sa faci absolut totul deoarece odata ce ai luat aceasta pastila nu te mai poti da jos din pat,deoarece te imbata de cap si adormi enorm de repede. Ramona

      Like

  1. Dupa parerea mea, imovane este cel mai bun , am incercat si altele dar nici un rezultat.Bien dormir e apa de ploaie

    Like

  2. Eu recomandat o cura cu ceai de sunatoare timp de doua saptamani. Sunatoare este eficienta pentru ca are efecte antidepresive motiv pentru care ajuta la reducerea stresului, implicit la un somn mai linistit. Daca problemele cu somnul, nu sunt grave, probabil ca ceaiul s-ar putea sa va ajute destul de mult

    Like

  3. nu pot sa dorm seara normal,adorm prin jurul orei 2-3 si ma trezesc dimineata la 7-8 si in plus ma trezesc des pe timpul noptii, ce imi puteti recomanda?

    Like

  4. Am avut o afectiune medicala si am recurs la Diazepam ca sa mai dorm deoarece la ora 6 ma trezesc sa plec la service. Acest produs mi-a creeat dependenta. Cateodata adorm natural sau cu melatonina dar dupa ce m trezesc noaptea le la ora 1-2-3 si nu mai reusesc sa adorm decat cu diazepam 1/2 sau 3/4 tableta. Ce sa fac ? Va rog sa ma ajutati sa scap de Diazepam. Pot inlocui cu Imovane? Nu creeaza si acesta dependenta. Astept raspuns urgent. Va multumesc!
    Cu stima

    Like

  5. Buna,
    Eu te-as sfatui sa mergi la un medic specialist sa iti intocmeasca o schema de tratament prin care sa reduci treptat diazepamul. Problema cu diazepamul este ca a creat dependenta. Daca continuati sa mai luati s-ar putea sa aveti nevoie de doze din ce ince mai mari pentru a-si face efectul, atentie ca este un medicament care in mod normal se utilizeaza pe durate scurte de timp.

    Like

    • La ce medic specialist. Am fost la un medic si mi-a recomandat Stilnox in speranta ca ma va scapa de Diazepam dar si acesta mi-a creeat dependent. aM FOST LA PSIHIATRU SI MI-A RECOMANDAT Trittico si Mirzaten dar nu si-au facut efectul. Alt medic mi-a recomandat Rivotril, Xanax si altele care creeaza si ele dependenta. CE SA FAC? Cine imi recomanda un medic bun atat in Constanta cat si in Bucuresti?
      multumesc!

      Like

    • ULEIUL DE MENTA PUS PE OREZ. BORCANELUL PUS PE UN COLACEL LANGA PERINA…CU DEGETUL MIC INVARTI OREZUL, APOI IL BAGI IN NAS.FACI RESPIRATII ALTERNATIVE . APOI RESP. 4,7,8 CAUTA TEHNICI DE RESPIRATI PE NET….NOROC…..

      Like

    • IMOVANE nu face parte din clasa benzodiazepinelor dar poate da in unele cazuri dependenta. Are si alte efecte secundare. Mai bine incearca cu VALERIANA, MELATONINA, ceai de sunatoare

      Like

        • Exista un risc de dependenta fizica si psihica in cazul utilizarii prelungite. Aparitia dependentei pare sa fie favorizata de diversi factori: durata tratamentului, doza, antecedente de alta dependenta, medicamentoasa sau non-medicamentoasa, inclusiv alcoolica. Dependenta poate sa apara chiar si in absenta acestor factori favorizanti. Apoi ca orice alt medicament poate da in anumte cazuri tulburari de memorie, eruptii cutanate, tulburari gastro- intestinale, etc.

          Like

  6. Bună. Am 21 de ani si nu pot dormii până la 3,4 dimineața..
    As dorii si eu un sfat (niste pastile care acționează rapid, adică câteva minute)
    Nu mai pot rezista, nu mai dorm nopțile deloc.

    Like

  7. Va rog să mă ajutați ca .nu mai stiu ce sa fac nu mă ia somnul noaptea decât dimineața pe la 5-6 si dorm până la 5_6 seara am încercat toate met să stau nedormit si seara sa dorm , adorm 2 ore și o iau de la capăt , am încercat cu tot felul de somnifere ultimul fiind suroquen degeaba nu-și fac efectul parcă mai rău mă înviorează noaptea specific fătul ca nu am făcut abuz de somnifere si de obicei nu iau pastile de nici un fel oare asta sa fie motivul?

    Like

  8. De 20 de ani am fost operat laparoscopic cu litiaza biliara (narcoza cu morfina) si in prealabil, anestezistul m-a avertizat ca morfina imi va sterge obisnuinta somnului intocandu-ma la stadiul de sugar. Dar ca dupa un timp imi voi reveni. Nu mi-am revenit nici pana azi. Am incercat diverse formule medicamentoase inclusiv Xanax de care am scapat relativ usor (2 nopti de chin) dar de adormit si dormit tot nu pot. Cred ca numai tab;letele ma mai pot ajuta. Ce sa incerc care nu imi creaza dependenta? Multumesc. Rog raspuns pe emailul personal (gorunghe@gmail;.com)

    Like

  9. nici naturistele nu sunt fara efecte secundare. valeriana folosita timp indelungat incetineste functionarea organelor interne, melatonina produce dereglari hormonale, passiflora poate reduce tensiunea arteriala….

    Like

  10. Pingback: Somnifere fără reţetă | Sănătate fără doctori

  11. Pingback: 5 cai de a întări organismul în lupta cu coronavirusul | Sanatate fara doctori

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.